Irena Weber (Foto: Patrik macek/Pixsell)
Irena Weber (Foto: Patrik macek/Pixsell) Foto: Patrik macek/Pixsell

Irena Weber, koju je Vlada predložila na mjesto zamjenice izvanrednog povjerenika za Agrokor, bila je uključena u proces restrukturiranja posrnulog koncerna i dok je izvanredni povjerenik za Agrokor bio Ante Ramoljak. Pod Ramljakovim vodstvom, Weber je bila savjetnica za imovinski portfelj i tvrtke koje nisu temeljni biznis koncerna.


Vlada je u utorak predložila novog izvanrednog povjerenika za Agrokor, Fabrisa Peruška te s njim i njegovu zamjenicu, Irenu Weber, koja je već za mandata Ante Ramljaka bila uključena u proces restrukturiranja Agrokora, kao savjetnica za imovinski portfelj i tvrtke koje nisu temeljni biznis koncerna.

Vezani članci Fabris Peruško i Irena Weber (Foto: Dnevnik.hr) Potresi u Fortenova grupi? Fabris Peruško smijenio svoju zamjenicu Irenu Weber Fabris Peruško Peruško: "Radnici Agrokora dobit će božićnice od 1500 kuna i darove za djecu"

Weber je karijeru započela u CAIB-u (2000-2007 godina), kojeg je isto tako vodio Ante Ramljak, zatim prelazi u brokersku kuću To One Josipa Galinca (2007-2008 godine) te nakon toga u Hypo Alpe Adria banku (sadašnji Addiko Bank), gdje je radila na više visokih funkcija (2008-2016 godine).

Prije angažmana u Agrokoru, kao Ramljakove savjetnice, Weber iz Addiko Banke prelazi u KentBank, gdje postaje članicom nadzornog odbora (2016-2017 godina).