Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Tjedni pregled

Vidjeli smo lijepu i ružnu stranu prirode: ''Zemljin vjerni pratitelj sjao je crvenom bojom, a na zemlji pakao''

Požar u Kaliforniji (Foto: screenshot/APTN)
Požar u Kaliforniji (Foto: screenshot/APTN) screenshot/APTN
Aktualno Galerija +0 Požar u Kaliforniji (Foto: screenshot/APTN) Galerija 1/1 >>
Cijeli svijet gledao je u nebo i uživao u jednom od impresivnijih astroloških fenomena - najduljoj pomrčini Mjeseca.

Zemljin vjerni pratitelj sjao je crvenom bojom. A na zemlji – pakao. Bio je ovo tjedan u kojem je priroda pokazala i svoju ružnu stranu. Požari koji su se u Grčkoj širili munjevitom brzinom spalili su sve pred sobom, ostavili zgarišta i apokaliptične prizore. Tamošnje vlasti kažu: vatra koja još tinja, bila je
podmetnuta. Bijes stanovnika je opravdan. Raste broj žrtava. Traga se za desecima nestalih... A s jednom nevoljom došla je i druga: poplave!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tjedni pregled Zakoračili smo u Novu zaboravljajući na sve loše u staroj Slika nije dostupna Tjedni pregled Ivane Pezo Moskaljov Ministar - 'I meni je nenormalno da moram zvati: Nemojte dečki kositi kad je špica'

Pakao u Kaliforniji: "Ovo su vrtlozi vatre, doslovce govorimo o vatrenim tornadima. Čupaju stabla, prevrću aute"

Predizborno obećanje - niži PDV - moglo bi ostati samo obećanje. U tjednima koji slijede bit će jasnije hoće li se manje oporezivati neki poljoprivredni proizvodi. I tko gubi, a tko dobiva s poreznom reformom.

Hoće li "obični" građani osjetiti učinke nove porezne reforme? Donosimo detalje

A ovako gledaju na još jedan potez Banskih dvora i oprost duga, koji ne premašuje 10 tisuća kuna za dio svojih sunarodnjaka: "Svi moramo plaćati svoje dugove"; "Nemre jednom otpisat drugom ne", govore građani. Pitanje je hoće li ih slijediti teleoperateri, banke i lokalna zajednica. Premijer ih motivira poreznim olakšicama. Ali zasad mu stiže odbijenica.

Povlašteni su, ali ne plaćaju. Da, da, ima i toga - nisu podmirivali rate za otkup društvenih stanove koje su dobili povoljno, ali nitko ih nije blokirao, ovršio, pa ni istjerao. Država kojoj duguju nije prstom mrdnula, a sada kreće u lov na neplatiše. Na istom popisu bio je i bivši guverner HNB-a, Željko Rohatinski, koji uvjerava: sve je plaćeno!

Uljanik, kojem je država davala jamstva i upumpavala novac, u ozbiljnim je problemima. Dok se čeka ključni odgovor Bruxellesa o kojem ovisi pulski škver, nastavak poslovanja spašava milijunska pozajmica Danka Končara. Kao potencijalni partner pomaže da vrate dug banci.

Danko Končar spašava škver, ali i državu: Uljaniku stiže milijunska pozajmica za nastavak poslovanja

Hrvatska predsjednica prvi put a da to ne čini u tajnosti i njezin izraelski kolega odali su počast žrtvama ustaškog logora Jasenovac. Politički odnosi među državama nikad bolji. Kupujemo F-16, a na krilima izraelskih aviona stižu i drugi unosni poslovi. Jednom kada se ugovor potpiše. Najvjerojatnije najesen.

Grabar-Kitarović: "Najoštrije osuđujem manipulacije brojem žrtava holokausta u koncentracijskom logoru Jasenovac"

A hrvatsko-mađarski odnosi opet se zapliću na šefu MOL-ove Uprave. Sud Europske unije u Luxembourgu smatra da se uhidbeni nalog u slučaju Zsolta Hernadija nije smio ignorirati. Na potezu je mađarska strana. Ostaje pitanje hoće li se Hernadi pojaviti pred sudom i objasniti je li za upravljačka prava u INA-i podmitio Ivu Sanadera. Tako blizu, a tako daleko.

Kad smo u pravosudnim vodama, teško je zaobići prizore gomila spisa po podu, mišolovke na hodnicima, prozore koji se ne mogu otvoriti. U ovim uvjetima na najtežim korupcijskim slučajevima rade hrvatski tužitelji.

Nakon što su na njoj ljetovali Todorići, Smokvicom će sljedećih 30 godina upravljati Mađari. Novi posjednici nisu rječiti, pa ne otkrivaju za što će koristiti otok. Ali država će u proračun godišnje pospremiti više od šest milijuna kuna.

Otok Smokvica dobiva nove stanovnike, država će na njemu zarađivati šest milijuna kuna godišnje

U tjednu na izmaku umalo su poletjele šake između gradskih vijećnika Davorina Karačića i Tomislava Tomaševića. Ulični rječnik, prijetnje i uvrede, a sve zbog Dinama. No zaiskrilo je i zbog nacionalnog stadiona, a pitanje odakle novac za megaprojekt bilo je okidač Milanu Bandiću.

Nogomet nas je tjednima uveseljavao, a strasti od nabujalih emocija još se nisu smirile. Izbornik Zlatko Dalić poput junaka u rodnom je Livnu dočekan izbornik. Vatrene je dirnula i petogodišnja Selena, oboljela od leukemije. Ne odvaja se od darova koje je dobila.

Srebro mladim košarkašima, europska bronca vaterpolistima, zlato rukometnoj reprezentaciji gluhih!
Svi oni naši su pozitivci tjedna. Nastave li tako, još ćemo dugo biti u vrhu - u novoj žetvi za još sjajnije medalje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene