Protekli tjedan obilježili su uragani koji iznad Atlantika i u Meksičkom zaljevu brišu sve pred sobom. Priroda je ponovno pokazala neukrotivu stranu svoje ćudi. A u hrvatskom političkom vrtlogu našla se ploča HOS-a.


Prašina koju je ploča digla nije se slegla ni njezinim premještanjem iz Jasenovca u obližnju Novsku.
Što su branitelji protumačili kao pobjedu i legalizaciju spornog pozdrava. 

Vezani članci Pregled tjedna Ivane Petrović Povećanje cijena goriva, presuda u slučaju Fimi media i izbor suca Vrhovnog suda: "HDZ nije vila bajna" Pregled tjedna Ivane Petrović Međimurci uglavnom ne vjeruju u tu priču i misle da je namještaljka. Percepcija i simpatije su jedno, ali korupcija je drugo i ne može se tolerirati

"Ja vas na kraju pozdravljam starim hrvatskim pozdravom - Bog i Hrvati, za dom spremni", izjavio je Marko Skejo, ratni zapovjednik IX bojne HOS-a na konferenciji za novinare.

Oko pozdrava kojeg država, koja kao da nema mnogo važnijih problema, traži trajno rješenje. A ono može značiti i zakonsku zabranu.

"Za mene taj pozdrav ima predominantno konotacije za NDH i ustaški režim i stoga mi nije prihvatljiv", rekao je premijer Andrej Plenković.

Što je još obilježilo ovaj tjedan pogledajte u videoprilogu

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju