Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zdravstveno stanje policajca Jadranka Certina, teško ranjenog u utorak tijekom pljačke poslovnice Raifeissen banke u Sesvetama, danas je stabilno iako je i dalje životno ugrožen, doznaje se jutros u Kliničkoj bolnici Dubrava.


'Pacijent je pri svijesti, no i dalje je na aparatu za disanje zbog životno opasnih ozljeda na plućima', izjavila je dežurna anesteziologinja u Jedinici intenzivne kiruške skrbi dr. Danica Bošnjak. Policajac Certin pogođen je sa sedam metaka koji su mu raznijeli pluća, dio prsnog koša, lopaticu, lijevu nadlakticu, zdjelicu i obje noge.

Vezani članci Konferencija za medije Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije - 3 Župan Žinić: "Mjere opasnosti od poplave nisu proglašene zbog vodostaja nego zbog stanja nasipa koji su oštećeni" Tegljač Bourbon Offshorea (Foto: AFP) Objavljena analiza rezultata inspekcije broda Bourbon Rhode: "Jako sam bijesan što su takav brod pustili na more"

'Stanje nije bilo teško, nego ekstremno teško - ono je vitalno ugrožavalo bolesnika. I sadašnjim stanjem smo više nego zadovoljni. Još uvijek je životno ugrožen no puno bolje i puno manje nego ranije', dodaje predstojnik klinike za anesteziologiju prof. Ino Husedžinović.

>> VIDEO: Ubojica i žrtva su se poznavali iz istog kafića

Drugi policajac koji je nakon ranjavanja također smješten u KB Dubrava na Odjelu traumatologije, dobro se oporavlja i za nekoliko bi dana mogao biti pušten kući. Druga dvojica ranjenih policajaca u prekjučeranjoj pljački u Sesvetama oporavljaju se na odjelima kirugije i neurokirurgije u KBC-u Zagreb nakon operacija ozljeda trbušne šupljine i glave.