Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad život piše drame

VIDEO: Ubojica i žrtva su se poznavali iz istog kafića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon krvave pljačke banke u Sesvetama je i danas trajalo opsadno stanje. Na ulicama policijske ophodnje i stotine reportera, a svima je cilj samo jedno - saznati kako je došlo do tragedije u kojoj je život izgubio 24-godišnji policajac.

Ubojica i pljačkaš Kazimir Dužnović i ubijeni policajac Ivan Grbavac poznavali su se iz viđenja još iz djetinjstva, izlazili su u isti kafić i živjeli u susjedstvu, udaljeni svega stotinjak metara.

Pročitajte i ovo Policija traži pljačkaša iz Sesveta Dobro ga pogledajte VIDEO Policija traži pomoć građana, ni traga drskom razbojniku: "Dajte da pogledam te zlatne lančiće" Pljačka u Sesvetama - 5 razbojništvo u Zagrebu FOTO/VIDEO Nove snimke pljačkaša iz Sesveta: Šokirani vlasnik moli za pomoć - "Pošpricao mi je oči, ništa nisam vidio"

U Sesvetama šok i nevjerica. Na mjestu na kojem je Ivan svaki dan pio kavu čeka ga omiljeni napitak koji nikada neće popiti. Upaljena svijeća i tužna lica poznanika. Vlasnik kafića Bernard Bilić priča kako je samo prije tjedan dana Ivan s njima proslavio primanje u policiju.

'Sve nas je počastio, tu smo sjedili za tim stolom. Za njega mogu riječi samo riječi hvale. Otišao je jedan zaista dobar čovjek. Bio je baš pravi dečko i bio je stvarno sretan kad je dobio tu značku', kaže Bernard jedva suzdržavajući suze. O policajcu koji je poginuo na svom prvom zadatku, na kojem je od gotovo sigurne smrti spasio ženu i dijete, svi su puni samo riječi hvale.

>> VIDEO: Tijekom pljačke ubijen policajac

>> 'Zar je trebao s pištoljem krenuti na pljačkaše'

>> Teško ranjeni policajac i dalje životno ugrožen

>> Ubijeni policajac spasio majku s djetetom

>> 'Policajac nam je pao kraj auta, a na nas su pucali'

Za Kazimira, njegov susjed Damir Prlić kaže kako ne može vjerovati da je on takav dečko. 'Uvijek se pristojno javljao, pitao treba li nam što pomoći, kako sam. Ne mogu vjerovati, nikada ne bi ni pomislio da je sposoban za takva djela. Ja i sam imam sina od 28 godina i da nešto takvo napravi mislim da bi mu sam sudio', kaže Damir.

U bijegu je Kazimir protrčao pored bakine kuće bez zaustavljanja. Stara i bolesna, njegova baka nije željela pred kamere. Kaže kako ga u zatvoru, gdje je zbog ranije pljačke proveo pet godina, nikada nije posjećivala i da ne razumije kako je mogao počiniti takav zločin. Ne razumiju ni drugi što je 28-godišnjeg medicinskog tehničara iz dobrostojeće obitelji natjeralo na krvavi pir.

Osumnjičeni ubojica uopće se nije pokajao

Osumnjičeni ubojica sesvetskog masakra, gol do pasa, s masnicama i ogrebotinama po cijelom tijelu, poslijepodne je doveden u zgradu u kojoj živi s roditeljima kako bi prisustvovao pretresu stana. U međuvremenu, obitelj žrtve najveće tragedije u povijesti hrvatske policije ogorčene su na cijelu situaciju.

Policija je očevid radila cijelu noć. Osumnjičeni ubojica zbog sumanutog zločina navodno se uopće nije pokajao, a zbog razbojstava već je gulio zatvorsku kaznu. U prepunu banku jučer je ušetao naoružan do zuba. Iz kalašnjikova je najprije pokosio Ivana Grbavca, a potom još i četvoricu policajaca.

Najteže je ozlijeđen 33-godišnji Jadranko Certin. On se još uvijek bori za život. Pogođen je sa 7 metaka, a neki su oštetili i vitalne organe. Operacija je trajala punih 9 sati, a nitko od liječnika ne želi davati nikakve prognoze. Drugi policajac, ranjen u potkoljenicu, izvan je životne opasnosti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene