Temperature zraka od 20-tak stupnjeva očekujte još samo u nedjelju jer već početkom tjedna stiže zahladnjenje.

Galerija


U nedjelju će vrijeme biti nešto promjenjivije. U drugom dijelu dana može pasti i malo kiše, i to prije svega u unutrašnjosti. Na Jadranu će ipak biti stabilnije, osobito na jugu gdje će biti i najsunčanije.

U cijeloj zemlji bit će vjetrovito, u početku uz umjerenu, ponegdje i jaku južinu, zatim sjeverozapadnjak, a na moru buru.

Ono što će ipak idućih dana najviše obilježavati vrijeme je pad temperature, tako će sredinom tjedna najviša temperatura u unutrašnjosti biti tek 10-ak stupnjeva, a na moru samo 5-6 stupnjeva više.

Nalazit ćemo se pod utjecajem ciklone, a zbog frontalnog sustava malo kiše može pasti uglavnom u kopnenim područjima.

U Dalmaciji sunčano

Ujutro se očekuje barem djelomice, a u Dalmaciji i pretežno sunčano. Osim toga i vjetrovito uz umjeren, na udare i jak jugozapadnjak. Temperatura u unutrašnjosti bit će od 2 do 6, a na Jadranu između 9 i 14 stupnjeva.

U nastavku dana bit će promjenjivo, ponegdje može pasti i malo kiše. Vjetar u okretanju na sjeverozapadni, a temperatura do 20-ak stupnjeva, iako će se uz sjeverni vjetar činiti hladnije.

I na istoku uz više oblaka može pasti malo kiše. I ovdje će jugozapadnjak do kraja dana okrenuti na umjeren, ponegdje i jak sjeverozapadnjak, a temperatura će biti do 20 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju bit će djelomice sunčano, ponegdje s malo kiše te vjetrovito, u početku uz umjeren i jak jugozapadnjak, zatim buru. Temperatura će biti uglavnom od 15 do 20 stupnjeva, u gorju malo niža.

U Dalmaciji će biti pretežno sunčano, ali navečer i ovdje s nešto više oblaka, a na sjevernom dijelu može pasti koja kap kiše. Krajem dana će zapuhati bura, a temperatura će biti oko 20 stupnjeva.

Uz niske temperature moguć i mraz

Idućih dana na kopnu će biti djelomice sunčano, ujutro uz maglu, a uz niske temperature moguće i mraz. Početak studenog obilježit će i studeno vrijeme, osobito ujutro kada će temperatura biti oko nule.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, još u ponedjeljak uz umjerenu i jaku buru i tramontanu. Početkom studenog i na Jadranu će biti nešto niže temperature.

Dakle, još u nedjelju uz 20-ak stupnjeva, a zatim početkom tjedna uz pad temperature, osobito hladna će biti jutra na kopnu, ali ni danju neće biti pretoplo - čini se da će studeni ipak započeti temperaturama primjerenijim njegovom nazivu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr