Foto: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ako je suditi prema dosad izmjerenoj temperaturi zraka, zima je već počela.


Meteorolozi najavljuju prosječnu zimu, uz povremena odstupanja na topliju i hladniju stranu prosjeka. To je u svakome slučaju povoljnije nego ono što smo doživjeli protekle zime, koja je bila prekomjerno topla.

Danas će prevladavati sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom suho. Uz povremeno više oblaka, ponajprije u Dalmaciji može pasti vrlo malo kiše. U unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, uz obalu bura i sjeverozapadni. Poslijepodne će vjetar okrenuti na sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu potkraj dana mjestimice jaka bura. U Slavoniji će puhati umjeren i jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 8 i 11, na Jadranu 12 i 15 °C.

Suho i stabilno vrijeme nastavit će se i tijekom vikenda.

Screenshot: DHMZ

U kopnenom dijelu Hrvatske subota će proteći bez ugodne topline, ali i bez kiše. Slično će vrijeme biti i u nedjelju. Na Jadranu će subota biti hladnija od petka, ali na sjeveru oblačnija od nedjelje.

U većini predjela djelomice sunčano, mjestimice s jutarnjom maglom, osobito u nedjelju. Jutra poprilično hladna ponegdje i uz umjeren mraz, dok će danju biti svježe uz uglavnom slab vjetar. Uglavnom djelomice, mjestimice i pretežno sunčano. Tek na otvorenom moru uz nešto više oblaka može u nedjelju i ponedjeljak biti i vrlo malo kiše. Puhat će umjerena i jaka bura, u subotu i ponedjeljak i s vrlo jakim udarima, osobito podno Velebita i Biokova. Danju ne odveć toplo, a i jutra će biti poprilično svježa. (Hina)