Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zima pred vratima

Temperature danas rastu do 15 stupnjeva, evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je suditi prema dosad izmjerenoj temperaturi zraka, zima je već počela.

Meteorolozi najavljuju prosječnu zimu, uz povremena odstupanja na topliju i hladniju stranu prosjeka. To je u svakome slučaju povoljnije nego ono što smo doživjeli protekle zime, koja je bila prekomjerno topla.

Pročitajte i ovo Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje

Danas će prevladavati sunčano uz promjenljivu naoblaku te uglavnom suho. Uz povremeno više oblaka, ponajprije u Dalmaciji može pasti vrlo malo kiše. U unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, uz obalu bura i sjeverozapadni. Poslijepodne će vjetar okrenuti na sjeveroistočni, na sjevernom Jadranu potkraj dana mjestimice jaka bura. U Slavoniji će puhati umjeren i jak sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 8 i 11, na Jadranu 12 i 15 °C.

Suho i stabilno vrijeme nastavit će se i tijekom vikenda.

U kopnenom dijelu Hrvatske subota će proteći bez ugodne topline, ali i bez kiše. Slično će vrijeme biti i u nedjelju. Na Jadranu će subota biti hladnija od petka, ali na sjeveru oblačnija od nedjelje.

U većini predjela djelomice sunčano, mjestimice s jutarnjom maglom, osobito u nedjelju. Jutra poprilično hladna ponegdje i uz umjeren mraz, dok će danju biti svježe uz uglavnom slab vjetar. Uglavnom djelomice, mjestimice i pretežno sunčano. Tek na otvorenom moru uz nešto više oblaka može u nedjelju i ponedjeljak biti i vrlo malo kiše. Puhat će umjerena i jaka bura, u subotu i ponedjeljak i s vrlo jakim udarima, osobito podno Velebita i Biokova. Danju ne odveć toplo, a i jutra će biti poprilično svježa. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene