Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konačni prijedlog zakona

Telefonska sjednica Vlade o amandmanima na ZOR

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici podnijela dva amandmana na Konačni prijedlog zakona.

Vlada RH na telefonskoj je sjednici dala prethodnu suglasnost predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana saborskog Odbora za zakonodavstvo na članak 29. Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu (ZOR).

Ovim se amandmanom poboljšava nomotehnički izričaj navedene odredbe, priopćila je večeras Vladina Služba za odnose s javnošću. Također, Vlada je na isti Konačni prijedlog zakona podnijela dva amandmana.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Iz minute u minutu Grmoja potvrdio plan oporbe u Saboru, SDP-ovac otkrio koga nisu zvali: "S njima nismo očekivali formirati većinu" Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali

>> Milanović: Zašto se nitko nije pitao zašto je porez na dječje cipele i većinu hrane 25 %?

"Prvim se amandmanom na čl. 6 otklanjaju moguće dvojbe o pitanju zaštite prava radnika u slučaju neopravdanih razloga za otkaz, osobito ako bi otkaz u suštini bio rezultat obraćanja radnika tijelima državne vlasti zbog opravdane sumnje na korupciju.

Ovom se izmjenom nedvojbeno propisuje i pravo radnika na sudsku zaštitu, odnosno osporavanje otkaza zbog nezadovoljavanja probnog rada. U tom se smislu predlaže i da se i na otkaz ugovora o radu po toj osnovi, izrijekom propiše primjena instituta neopravdanih razloga za otkaz, odredbi o obliku, obrazloženju i dostavi otkaza, te o vraćanju radnika na posao u slučaju neopravdanog otkaza.

Drugim se amandmanom ispravlja pogrešno korišten jezični izričaj u čl. 25 ", navode se u priopćenju. Tekst zaključka i amandmana objavljen je na web stranici Vlade RH www.vlada.hr (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene