Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici podnijela dva amandmana na Konačni prijedlog zakona.


Vlada RH na telefonskoj je sjednici dala prethodnu suglasnost predstavniku Vlade za prihvaćanje amandmana saborskog Odbora za zakonodavstvo na članak 29. Konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu (ZOR).

Ovim se amandmanom poboljšava nomotehnički izričaj navedene odredbe, priopćila je večeras Vladina Služba za odnose s javnošću. Također, Vlada je na isti Konačni prijedlog zakona podnijela dva amandmana.

Vezani članci Boris Milošević, potpredsjednik Vlade Sjetan i plačan pravoslavni Badnjak na Banovini: "U dubini duše crnina". Potpredsjednik Vlade priznaje: "Zakomplicirali smo" 70. sjednica Vlade - 2 Plenković: ''Pokrećemo reviziju odluke za Inu, na sudu su dokazane koruptivne radnje. Smatramo da zato ugovori ne mogu opstati''

>> Milanović: Zašto se nitko nije pitao zašto je porez na dječje cipele i većinu hrane 25 %?

"Prvim se amandmanom na čl. 6 otklanjaju moguće dvojbe o pitanju zaštite prava radnika u slučaju neopravdanih razloga za otkaz, osobito ako bi otkaz u suštini bio rezultat obraćanja radnika tijelima državne vlasti zbog opravdane sumnje na korupciju.

Ovom se izmjenom nedvojbeno propisuje i pravo radnika na sudsku zaštitu, odnosno osporavanje otkaza zbog nezadovoljavanja probnog rada. U tom se smislu predlaže i da se i na otkaz ugovora o radu po toj osnovi, izrijekom propiše primjena instituta neopravdanih razloga za otkaz, odredbi o obliku, obrazloženju i dostavi otkaza, te o vraćanju radnika na posao u slučaju neopravdanog otkaza.

Drugim se amandmanom ispravlja pogrešno korišten jezični izričaj u čl. 25 ", navode se u priopćenju. Tekst zaključka i amandmana objavljen je na web stranici Vlade RH www.vlada.hr (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju