Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poginuo hrvatski vojnik

Talibani preuzeli odgovornost za napad u Kabulu: "Ubili smo ili ozlijedili veliki broj agenata CIA-e"

Vozila hrvatskih vojnika napadnutih u Afganistanu (Foto: MORH) - 1
Vozila hrvatskih vojnika napadnutih u Afganistanu (Foto: MORH) - 1 Foto: MORH
Talibani su preuzeli odgovornost za samoubilački napad u srijedu u Kabulu u kojemu je poginuo jedan, a ranjena su dvojica hrvatskih vojnika, prenose agencije.

Josip Briški (27) podlegao je ozljedama nakon što se bombaš samoubojica zabio u jedno od vozila u konvoju na putu prema zračnoj luci.

Pročitajte i ovo Stanje u Afganistanu "Nemoralno" ponašanje Upali u razrede i šoping-centre pa tukli i uhićivali djevojčice: 16-godišnjakinja zatočena dva dana, prebili joj i oca Talibani napali policajce i medicinsko osoblje Napad Talibana Postavili bombu kako bi zaustavili cijepljenje protiv dječje paralize, poginulo šest policajaca

Talibani su priopćili da je njihov borac umro kao "mučenik" nakon što je ubio ili ozlijedio "velik broj agenata CIA-e" raznijevši se u automobilu punom eksploziva, prenosi AFP.

Reuteres ističe da je to prvi poginuli hrvatski vojnik u Afganistanu otkako je članica NATO-a Hrvatska 2003. tamo poslala svoje snage.

Najnoviji bombaški napad dogodio se uslijed priprema za osmu rundu pregovora između Sjedinjenih Američkih država i talibanskih dužnosnika u Kataru ovog tjedna radi okončanja rata u Afganistanu koji traje 18 godina.

U Afganistanu je oko 20 tisuća stranih vojnika, uglavnom Amerikanaca, u sklopu misije NATO-a predvođene SAD-om u kojoj obučavaju, savjetuju i pomažu afganistanskim snagama. Pojedine američke postrojbe obavljaju antiterorističke operacije.

Dužnosnici su u Kabulu rekli da su talibanski borci raznijeli vojno vozilo sa stranim vojnicima te usmrtili jednog i ozlijedili najmanje trojicu.

"Eksplozija je zahvatila konvoj stranih vojnih snaga na području Tarakhela, na cesti između Kabula i Jalalabada", izjavio je glasnogovornik policije u Kabulu, Ferdous Faramarz.

Benjamin Burbank, glasnogovornik NATO-ove misije Odlučna podrška, rekao je da je član koalicijskih snaga preminuo od ozljeda nakon što je jedno njihovo vozilo pogođeno eksplozivnom napravom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene