Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nositelj izborne liste slovenske stranke Zares na skorašnjim izborima za Europski parlament Ivo Vajgl oštro je napao hrvatskog premijera Ivu Sanadera zbog nastupa na predizbornom skupu u Gospiću.


Sanader je tada rekao da slovensko vodstvo blokadom hrvatskih pristupnih pregovora vodi lošu politiku te da Hrvatska neće pristati na ucjene, javili su slovenski mediji.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Sanaderove izjave prelaze svaku mjeru realnosti i dobrog ukusa' Slika nije dostupna 'Sanaderova ostavka je skandalozna'

Vajgl je, kako prenosi STA, kao aktualni predsjednik vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta, poslao pismo predsjedniku vanjskopolitičkog odbora hrvatskog Sabora Mariju Zuboviću u kojemu je pozvao hrvatske i slovenske političare 'da svojim izjavama ne potpaljuju javnost'.

'Slovenska politika i državni vrh vode lošu politiku'

Vajgl se u pismu, kako prenosi STA, posebno osvrnuo na nastup hrvatskoga premijera u srijedu u Gospiću, kada je pozivajući 'hrvatske prijatelje u Sloveniji' rekao da 'slovenska politika i slovenski državni vrh vode lošu politiku'.

'Nažalost, treba podsjetiti na to da smo takvu retoriku i neposredno komuniciranje sa 'zdravim snagama' u Sloveniji zadnji put doživjeli u vrijeme uspona Miloševićeva velikosrpskog nacionalizma', napisao je Vajgl, kako prenosi Slovenska tiskovna agencija STA.

Slovenski premijer Borut Pahor u četvrtak je, na molbe slovenskih novinara da prokomentira navodne izjave najviših hrvatskih dužnosnika 'da će se sa Slovenijom sada trebati drukčije postupati', budući da ne pristaje ni na Rehnov prijedlog, rekao da je predizborno vrijeme osjetljivo, te da takve izjave zato ne želi komentirati nego 'sačuvati hladnokrvnost'.