Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tajnost istrage o nestanku Maddie McCann produljuje se za tri mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tajnost istrage u slučaju Maddie, britanske djevojčice koja je prije nešto više od godinu dana oteta na jugu Portugala, produljit će se za tri mjeseca, priopćio je danas ured državnog tužitelja.

Tajnost istrage koja se trebala završiti 15. svibnja produljena je do 15. kolovoza, prema tom izvoru koji prenosi portugalska novinska agencija Lusa.

Pročitajte i ovo Marijana Franjić Potraga Jeste li je vidjeli? Četvrti dan traga se za ženom koja je nestala u Virovitici Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Prema portugalskom kaznenom zakonu, rezultati istraga se objavljuju nakon osam mjeseci ako do tog vremena nije podignuta optužnica ili se nije odustalo od sudbenog progona. To se razdoblje može produljiti ako je riječ o "iznimno zamršenom slučaju".

Portugalsko tužiteljstvo je još u siječnju zatražilo od sudca koji je provodio istragu da za tri mjeseca produlji tajnost istrage zbog njezine "težine".

O malenoj Madeleine McCann govorilo se početkom svibnja na nekoliko vjerskih svečanosti u Velikoj Britaniji i u Portugalu, u prigodi prve obljetnice njezina nestanka.

Djevojčica je nestala 3. svibnja 2007., nekoliko dana uoči 4. rođendana, iz hotelske sobe, dok su roditelji večerali s prijateljima nekoliko desetaka metara dalje.

Njezini roditelji koji su saslušani 7. rujna, organizirali su veliku međunarodnu kampanju kako bi je pronašli. Kažu da su sigurni kako je djevojčica oteta, ali portugalski istražitelji pretpostavljaju da dijete više nije živo.

Ta se pretpostavka temelji na dokazima izuzetim u hotelskoj sobi i u automobilu McCannovih u kolovozu prošle godine, to jest više od tri mjeseca nakon nestanka malene Maddie.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene