Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski političari, zaštićeni imunitetom, često se rugaju pravosuđu i policiji te ignoriraju zakone, parkiraju gdje se ne smije, ne dolaze na ročišta, jer znaju da im nitko ništa ne može. Lekciju je svima udijelio predsjednik Srbije Boris Tadić, čovjek koji je prekršio zakon i ne bježi od posljedica.


Gutljaj šampanjca poslije nogometne utakmice stajao je srbijanskog predsjednika poziva na sud. 'Preuzimam odgovornost i smatram da kao i svaki drugi građanin trebam platiti kaznu, ili izdržavati kaznu. Ne znam kakva će biti presuda', kazao je novinarima jučer Tadić. S čašicom na rukometnoj utakmici ulovljen je i bivši premijer Ivo Sanader. Tvrdio je da se u čaši za vino skupocjenog cateringa nalazio sok od jabuke, no suda nije vidio, baš kao ni Milan Banić u sporu protiv gradske zastupnice Morane Paliković Gruden. Nedolazak je opravdao službenim putem, a šetao se gradskim četvrtima.

Vezani članci Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković Predsjednik nešto popularniji od premijera, evo kako kotiraju ostali političari. Korona kriza više nije ono što građane najviše muči Slika nije dostupna Vukšić: Zagreb je zaslužio političare koji od odgovornosti ne peru ruke poput Poncija Pilata

>> Tadić na sudu priznao da je pio alkohol u loži

Naši političari malo cijene ne samo sudove nego i policiju, kao primjerice Radimir Čačić, koji je ignorirao policajca zbog krivog parkinga i kratko mu rekao da ga kazni ako želi. Platio je 500 kuna, a po skupocjeni automobil pauk nije došao, bahata je bila i Čačićeva stranačka kolegica. Alenka Kočiša-Čičin Šain je pokušala pregaziti zaštitara koji ju je upozorio da parkira na nedopušteno mjesto, a sama je tvrdila kako policajca uopće nije vidjela te je krivnju pokušala prebaciti na zaštitara.

SDP-ovac Zoran Vinković svoje je lažne putne troškove pokušao prebaciti na saborske kolege. 'Odluku si to povjerenstvo za sukob interesa doista može objesiti na neku stvar, ne na onu stvar, već doista na neku stvar, jer onu nemaju', izjavio je tada Vinković. 'Onu stvar', političari bi trebali imati i za priznavanje krivnje, a nadležne institucije da do kraja odrade svoj posao. Tadić zna zašto i vrlo je jasno to poručio javnosti rekavši 'Zakon je zakon!'.