Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osudio raspad obiteljskog života

Svjetski mediji: Papa u Hrvatskoj promovirao brak i djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. završio je posjet Hrvatskoj. Svjetski mediji pišu kako osudio 'raspad' obiteljskog života u Europi i parove pozvao da na brak i djecu, a ne samo zajenički život.

Vatikan je dao svoju punu podršku Hrvatskoj u naporima koje ulaže kako bi postala 27 članice Europske unije. Ipak, kazao je kako je EU ponekad previše 'birokratska i pretjerano centralizirana i racionalizirana te da ponekad zanemaruje povijesne razlike i nacionalne kulture', piše Reuters. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tajnoviti izbor Zanima vas tko će biti novi papa? Evo pojašnjenja ključnih pojmova! Slika nije dostupna Benedikt XVI. u Lijepoj našoj 'Papin posjet Hrvatskoj nadmašio je očekivanja'

Papu se, navodi Boston Globe, duboko dojmila razdragana gomila koja ga je srdačno pozdravljala i mahala zastavicama. Benedikt XVI. Hrvatima je poručio da čuvaju tradicionalne katoličke obiteljske vrijednosti, uključujući i protivljenje pobačaju. Na misi na otvorenom, na zagrebačkom hipodromu, prisustvovalo je oko 400.000 ljudi, javljaju strani mediji.

Deutsche Welle piše kako su vjernici i organizatori bili presretni, no i da su aktivisti upozoravali da Papa i Crkva promiču netoleranciju, zatiru ženska prava i troše državni novac. Aktivistkinja udruge GONG Suzana Jašić smatra da dolazak pape pozitivno utječe na Hrvatsku u okvirima međunarodnih odnosa, no i da vrijeme i način nisu pravi. 'Hrvatska pretjeruje u svemu i previše novca troši na priredbe u trenutku kada je država pred bankrotom. Papu je trebalo odvesti na burzu rada i bez uljepšavanja mu pokazati kako žive hrvatski građani', kazala je Jašić, a prenosi njemački list. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene