Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski dan borbe protiv raka

Uključite se u humanitarnu utrku Zlatna vrpca i pomozite djeci: ''Za 10 godina možemo očekivati 110.000 produženih godina života"

Aktualno Galerija Eduard Vrdoljak, klinika za onkologiju Split Eduard Vrdoljak, klinika za onkologiju Split Foto: DNEVNIK.hr Trkačice u dobrotvornoj trci Zlatna vrpca Trkačice u dobrotvornoj trci Zlatna vrpca Foto: DNEVNIK.hr Trka Zlatna vrpca - 3 Trka Zlatna vrpca - 3 Foto: DNEVNIK.hr Trka Zlatna vrpca - 2 Trka Zlatna vrpca - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Trka Zlatna vrpca - 1 Galerija 1/5 >>
Svjetski dan borbe protiv raka u Hrvatskoj je obilježio početak humanitarne utrke nazvane Zlatna vrpca, kojom će se u idućih sedam dana povezati Split i crnogorski Tivat sa sedam uzastopnih maratona.

Građani mogu otkupljivati prijeđene kilometre, a donacije će se utrošiti na kupnju uređaja za potrebe dječjeg onološkog odjela splitskog KBC-a.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći

S predstojnikom splitske Klinike za onkologiju, doktorom Eduardom Vrdoljakom razgovarao je reporter Dnevnika Nove TV Ivan Kaštelan.

Vrdoljak kaže da ćemo tek za godinu ili dvije znati kakav je utjecaj pandemije na liječenje raka.

"Ministarstvo zdravstva je definiralo rak kao jedan od prioriteta i dali smo svi sve od sebe kako bi smanjili negativan učinak COVID krize na rak", rekao je liječnik te dodao kako je ispočetka u lockdownu bilo manji broj dijagnosticiranih, nakon toga je slijedio oporavak tih brojki, a u drugom lockdownu su već imali više iskustva pa je manji broj bolesnika koji su kasnili na dijagnostiku i manje čekanja.

Hrvatska je napokon dobila strateški dokument koji bi trebao barem eliminirati dio smrtnih slučajeva uzrokovanih rakom.

Vrdoljak je zahvalio svima koji su radili na tom planu, te dodao kako je "Europska unija donijela europski plan koji je ekstremno kompatibilan našem. Naš plan je uistinu sjajan", kaže liječnik te dodaje kako za 10 godina možemo očekivati "110.000 produženih godina života".

Maratonci trče Zlatnu vrpu za prikupljanje donacija dječjoj onkologiji

Svi koji žele biti dijelom ove humanitarne akcije mogu svoje donacije uplatiti na direktno na račun dječje onkologije KBC-a Split na: IBAN: HR1424070003106794371 (račun otvoren u OTP banci)

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene