Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pišem ti pismo

Bivši direktor HEP toplinarstva objasnio šefu Uprave HEP-a zašto je lagao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pismu ostavke Ivica Martinek, donedavni direktor HEP Toplinarstva, objašnjava kako je došlo do toga da se pozove na predsjednika uprave HEP-a, kada je u pokušao zaposliti G. M.

Dnevnik Nove TV je u posjedu pisma Ivice Martineka koji pojašnjava predsjedniku uprave HEP-a Perici Jukiću zašto se pozvao na njega kada je pokušao zaposliti električara u Pogonu u Sisku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''Zviždač'' Mario Marjanović za Novu TV: ''Sve sam snimio mobitelom da ne bude moja riječ protiv riječi mojeg direktora'' Slika nije dostupna AFERA UHLJEBLJIVANJE Marjanović: Reagirao sam impulzivno, ali stojim iza svega što sam rekao

Piše da je dotičnog muškarca želio zaposliti jer su bez posla i on i supruga, imaju malo dijete i žive na granici gladi.

''Znam da je vrijedan radnik i da posjeduje vještine i znanja koja su potrebna u pogonu Sisak. Prije nekoliko mjeseci sreo sam ga u Sisku i vidio kako živi sa svojom obitelji. Sve sam to rekao gospodinu Marjanoviću bez namjere da ga prisilim na takvu odluku, a pogotovo ne da mu zaprijetim bilo čime ako on takvu odluku ne donese. Da bih potkrijepio tu moju želju da se pomogne toj obitelji rekao sam mu da je Vaš nećak, misleći da spominjanjem Vašeg autoriteta to bude dodatni 'argument' za posvećivanje pažnje gospodina Marjanovića da povede računa o gospodinu'', napisao je te dodao da obojica znaju kako G.M. nije Jukićev nećak.

''Svjestan sam da sam Vam ovim činom nanio veliku štetu Vašem ugledu kako osobnu i profesionalnu, iznevjerio Vaše povjerenje koje ste mi dali kada ste me imenovali direktorom društva'', napisao je Martinek u pismu ostavke.

Podsjetimo, direktor HEP-Toplinarstva Ivica Martinek podnio je u petak ostavku, a Uprava HEP-a pokrenula internu provjeru postupka odbora kandidata za radno mjesto električara u Pogonu posebne toplane u Sisku. Kako se može čuti na snimci u posjedu medija, u HEP-u su posao htjeli ''namjestiti'', kako je na snimci rekao Martinek ''nećaku predsjednika Uprave Perice Jukića'', a na štetu nezaposlenog hrvatskog branitelja.

Martinekov zahtjev za namještanje posla snimio je Mario Marjanović koji je jučer tijekom gostovanja u Dnevniku Nove TV rekao kako je to napravio jer ''nisam htio sudjelovati u nečem protuzakonitom. A da sam postupio po onome što je traženo od mene ja bih bio glavni vinovnik tog nezakonitog čina''.

Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan izjavio je u petak kako Uskok već postupa po pitanju navodnog namještanja natječaja u HEP-u.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene