Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UHDDR uz Merčepa

'Oni koji ga znaju potvrdit će njegove moralne vrijednosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) odbacila je, kako kažu, neutemeljene i nedokazane optužbe koje se stavljaju na teret njihovu ratnom zapovjedniku i dugogodišnjem predsjedniku Tomislavu Merčepu.

Iz udruge poručuju kako se Merčepa 'već gotovo dvadeset godina proziva za navodne zločine za koje ne postoji niti jedan dokaz' te da mu 'nikada nije dana prilika da spere ljagu sa svoga imena'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVAC U RUKAMA Vodio udrugu pa iz nje izvukao više od 170 tisuća kuna: Kupovao namještaj, obuću, odjeću... Slika nije dostupna Čista napast Ležerno iščupala čempres pred vratima udruge osnovane u spomen na preminulog dječaka. Njegova majka poručuje: "Naravno da ću zasaditi novi, ali me bole reakcije ljudi"

>> Amnesty International pozdravio Merčepovo uhićenje

>> Merčep priveden zbog sumnje u ratni zločin protiv civila

'Članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata su časni i pošteni ljudi, ponosni na stvaranje domovine u kojoj danas živimo, od kojih su mnogi izgubili zdravlje i dijelove tijela i koji čuvaju i baštine uspomenu na svoje poginule i umrle suborce', ističe se u priopćenju udruge čiji su članovi uvjereni da će 'Tomislav Merčep izaći kao pobjednik, te da će sve optužbe koje mu se stavljaju na teret biti odbačene jednom zauvijek, a pravi krivci biti procesuirani'.

'Svi oni koji poznaju Tomislava Merčepa, potvrdit će njegove visoke moralne vrijednosti, ljubav prema čovjeku i obitelji, a zbog navedenih vrlina je i biran na mjesto predsjednika naše udruge dugi niz godina', navodi se u priopćenju. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene