Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U povodu blagdana svetog Stjepana

'Svi smo pomalo stresni, konfliktni i puni nagona'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nadbiskup splitsko-makarski msgr. Marin Barišić služio je danas svetu misu na groblju Sustipan, u splitskom naselju Meje, u povodu blagdana svetog Stjepana, zaštitnika župe u tom naselju.

Mons. Barišić u propovijedi je pozvao na neraskidivo povezivanje s kršćanskom vjerom po ugledu na svetoga Stjepana, prvog kršćanskog mučenika, koji se nije htio odreći kršćanstva unatoč nastojanjima njegovih progonitelja da ga kamenovanjem usmrte zbog privrženosti Isusu Kristu.

Pročitajte i ovo Zdenko Križić Intervju Dnevnika Nove TV Novi splitski nadbiskup: "Ne blagoslivljamo grešnost nego osobe. Vjera nije mahanje barjacima" Slika nije dostupna Služio misu Mons. Barišić: Neka se naprave i popisi suradnika Udbe

Podsjetio je kako je sveti Stjepan molio i za svoje progonitelje riječima: 'Gospodine ne uzmi im ovo za grijeh'

'Sv. Stjepan velik je i značajan jer se nije odrekao svoje povezanosti s betlehemskim djetetom, Isusom, iako su ga progonitelji na to prisiljavali, ali on je ostao vjeran kršćanstvu', istaknuo je nadbiskup Barišić.

'Mnogo nas ima nezrelih i ljudski nerazvijenih, zato što nismo u kontaktu s Bogom i nismo kršćani trajno. Svi smo pomalo stresni, konfliktni i puni smo nagona. Tu energiju trebamo usmjeriti tako da Gospodin bude naš vlasnik i da Božićno dijete dođe u nas', istaknuo je nadbiskup Barišić.

Podsjetio je kako se kršćanska vjera nosi duboko u srcu, te da to nije pomodarstvo za sezonsku uporabu.

Splitsko-makarski nadbiskup msgr. Barišić ocijenio je kako i sada živimo u uzburkanom i proturiječnom svijetu, kao što je bilo u vrijeme svetoga Stjepana, te se trebamo ugledati na njega.

Služeći misu na groblju Sustipan, u splitskom naselju Meje u povodu sv. Stjepana, zaštitnika župe u tom naselju, podsjetio je i kako su župi ime prvoga kršćanskog mučenika dali Benediktinci još u 11. stoljeću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene