Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako saznajemo, švedski vlasnik poslovnog dnevnika i portala Business.hr-a danas je došao u sjedište hrvatske redakcije i priopćio zaposlenicima odluku o poptunom gašenju.


Iza njegove odluke stoji opravdanje o jako lošim prihodima od oglašavanja. Vlasnik Bussines.hr-a je švedski medijski koncern Bonnier AB, koji posluje u dvadeeset zemalja u kojima ima ukupno 150 tvrtki.

Vezani članci Novac, ilustracija Banke donijele mjere za građane pogođene krizom, oporba nezadovoljna, ministar poručuje: ''Očekujemo više“ Novac u vrijeme krize zbog koronavirusa Nove projekcije Svjetske banke: "Hrvatska je na putu duboke recesije"

Casten Almqvist, predsjednik Uprave Bonnier Business Pressa objavio je danas na internom sastanku namjeru o povlačenju iz investicije u Hrvatskoj zbog recesije i problema u poslovanju Bonnier Business pressa u skandinavskim i baltičkim zemljama, priopćeno je na stranicama Business.hr-a
 
'Business.hr, poslovne dnevne novine i web portal, unatoč krizi zabliježio je rast broja pretplatnika i poboljšanje svih poslovnih pokazatelja u zadnjih nekoliko mjeseci, no tvrtka majka razmatra zatvaranje radi problema u cjelokupnom poslovanju', stoji u priopćenju.

Zbog interesa za kvalitetan brend, nastavljaju se razgovori s mogućim partnerima o nastavku projekta pod  drugim vlasnicima. Dnevne novine izlaze svakako do kraja ožujka.

Najavljene stotine otkaza u hravtskim medijima

Od početka godine se znalo da će zbog recesija ovo biti iznimno teška godina za medije, o čemu je govorio i predsjednik HND-a Zdenko Duka na tradicionalnom primanju novinara u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

'Otkazi u EPH-u i jedanaest otkaza u Styriji (Poslovni dnevnik, op. a. ) su zabrinjavajući jer mogu biti samo početak. Prema najavama, u Večernjem listu bi trebalo biti 50 otkaza, na RTL-u 65, a u EPH-u još 100 do 200. Vlada je 2007. godine u predizborno vrijeme smanjila PDV na novine, ali od toga novinari nisu dobili ništa. Čitatelji su pak dobili kunu skuplje novine. Otkaz novinaru je kao otkaz slobodi' zaključio je tada Duka.