Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posljedice recesije

Švedski vlasnik gasi Business.hr!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako saznajemo, švedski vlasnik poslovnog dnevnika i portala Business.hr-a danas je došao u sjedište hrvatske redakcije i priopćio zaposlenicima odluku o poptunom gašenju.

Iza njegove odluke stoji opravdanje o jako lošim prihodima od oglašavanja. Vlasnik Bussines.hr-a je švedski medijski koncern Bonnier AB, koji posluje u dvadeeset zemalja u kojima ima ukupno 150 tvrtki.

Pročitajte i ovo Tvornice - 2 Nekoliko signala Poduzetnicima prijeti nova opasnost: "Takav pad nemoguće je nadoknaditi" Ilustracija Informacije o bivšem šefu Političar koji se bori protiv mafije zatvoren zbog prodaje strogo povjerljivih mafijaških dosjea

Casten Almqvist, predsjednik Uprave Bonnier Business Pressa objavio je danas na internom sastanku namjeru o povlačenju iz investicije u Hrvatskoj zbog recesije i problema u poslovanju Bonnier Business pressa u skandinavskim i baltičkim zemljama, priopćeno je na stranicama Business.hr-a
 
'Business.hr, poslovne dnevne novine i web portal, unatoč krizi zabliježio je rast broja pretplatnika i poboljšanje svih poslovnih pokazatelja u zadnjih nekoliko mjeseci, no tvrtka majka razmatra zatvaranje radi problema u cjelokupnom poslovanju', stoji u priopćenju.

Zbog interesa za kvalitetan brend, nastavljaju se razgovori s mogućim partnerima o nastavku projekta pod  drugim vlasnicima. Dnevne novine izlaze svakako do kraja ožujka.

Najavljene stotine otkaza u hravtskim medijima

Od početka godine se znalo da će zbog recesija ovo biti iznimno teška godina za medije, o čemu je govorio i predsjednik HND-a Zdenko Duka na tradicionalnom primanju novinara u Uredu predsjednika na Pantovčaku.

'Otkazi u EPH-u i jedanaest otkaza u Styriji (Poslovni dnevnik, op. a. ) su zabrinjavajući jer mogu biti samo početak. Prema najavama, u Večernjem listu bi trebalo biti 50 otkaza, na RTL-u 65, a u EPH-u još 100 do 200. Vlada je 2007. godine u predizborno vrijeme smanjila PDV na novine, ali od toga novinari nisu dobili ništa. Čitatelji su pak dobili kunu skuplje novine. Otkaz novinaru je kao otkaz slobodi' zaključio je tada Duka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene