Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Foto: Damir Spehar/Pixsell

Na svečanom obilježavanju četvrtog Nacionalnog dana Mladeži HDZ-a u subotu se okupilo više od 200 članova, a pozdravili su ih predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i član stranačkog Predsjedništva Gordan Jandroković.


Predsjednik HDZ-a Plenković uvodno je opisao situaciju u kojoj se nalazi HDZ te istaknuo kako je ulazak Hrvatske u euro-zonu i Šengen fascinantan uspjeh koji oporba pokušava proglasiti rutinskim.

Od članova Mladeži HDZ-a očekuje da imaju svoje jasne političke stavove, ali i gard.

"Od vas očekujemo vidljivost koja se postiže političkim angažmanom. U politici je bitan stav, spremnost na duel i polemiku. Kada imate argumente koji moraju biti usidreni u činjenicama, pobijedit ćete u duelima", kazao im je Plenković.

"Politika je u prvom redu rad za javno dobro, a u drugom ona bitka koju gledate u Hrvatskom saboru", rekao je okupljenima Jandroković i dodao kako "te često besmislene bitke" u Saboru često upadaju u prvi plan, iako je pravi smisao Sabora donošenje kvalitetnih zakona.

"Stoga, ne nasjedajte na prvoloptaške provokacije jer većina ljudi prepoznaje što su igra i zabava, a što ozbiljan posao. Godine koje dolaze pripadaju vama”, poručio je stranačkoj Mladeži.

Gordan Grlić Radman, Dragan Ćović Grlić Radman i Dragan Čović nakon sastanka: "Možemo biti zadovoljni rezultatima izbora u BiH"

Branimir Pasecky Umro jedan od osnivača HDZ-a, bivši zagrebački župan i saborski zastupnik u tri mandata

U sklopu Nacionalnog dana Mladeži HDZ-a održat će se dvije panel rasprave.

O izazovima medijske komunikacije u digitalnom dobu govorit će predstojnik Ureda predsjednika HDZ-a i glasnogovornik Vlade Marko Milić, dok će panel raspravu "Hrvatska na pragu pune europske integracije" predvoditi državni tajnici Terezija Gras i Ivan Vidiš, saborski zastupnik Marko Pavić te zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

Poslijepodne je na rasporedu humanitarna nogometna utakmica, dok je za nedjelju predviđen odlazak na spomen-područje Barutana i groblje Borik gdje će se sudionici skupa pokloniti poginulim hrvatskom braniteljima, a održat će se i sveta misa.

Kao i svake godine, dodijelit će se priznanja najboljim pojedincima, ali i organizaciji Mladeži u Hrvatskoj.

Domaćin susreta je bjelovarsko-bilogorska Mladež HDZ-a, a organizacija im je pripala zbog dobrih rezultata u dosadašnjem radu, angažmana u stranačkim aktivnostima i na lokalnim izborima, ali i zbog činjenice da Bjelovarsko-bilogorska županija ima najmlađeg župana u Hrvatskoj.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju