Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ulicama je sve je više napuštenih životinja, a vlasnici ih ostavljaju posvuda iz brojnih razloga. Upravo zbog toga akcija 'Udomljavanje je fora' već nekoliko godina za redom potiče ljude da udome nezbrinute pse i na taj način im pomognu, ali i usreće sebe.


Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića brojni posjetitelji danas su mogli obići štandove i dobiti informacije oko udomljavanja životinja iz azila Dumovec i Noina arka. Ovogodišnja prva akcija naglasak je stavila na udomljavanje starijih i ozlijeđenih pasa koji također zaslužuju osjetiti sigurnost obiteljskog doma.

>> Biste li prijavili zlostavljača životinja?

Vezani članci Udomljeni ljubimci Ljubimcima podarili topli dom i sigurnu luku, pogledajte njihove preslatke reakcije Šašavi psi Možda nisu lijek protiv koronavirusa, ali preslatki psi liječe sve ostale probleme

'Sklonište je uvijek prepuno, imamo sigurno nekih 50-ak pasa koji čekaju na ulazak u sklonište, koji se nalaze ili kod naših volontera ili kod nalaznika koji su bili eto tako ljubazni da čuvaju pse dok im mi ne oslobodimo mjesto', kazala je Tatjana Zajec, voditeljica skloništa za životinje Dumovec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook