Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Siromaštvo u Hrvatskoj

'Ovdje su me poslali da idem samo da preživim. I da koju bocu skupim da imam za jogurt'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki peti Hrvat božićne će blagdane dočekati - ispod granice siromaštva. Umjesto blagdanskog stola, mnogi će po ručak u pučku kuhinju, u kojima se broj korisnika s dolaskom zime - povećava.

Svaki se dan u pučkim kuhinjama diljem Hrvatske pripremi više od 10 tisuća obroka. Čim dođu hladniji dani, broj potrebitih se poveća.

Pročitajte i ovo Brinu li političari o siromašnima? Dnevnik Nove TV pita Brinu li političari dovoljno o siromašnima? Pogledajte kako ste glasali Slika nije dostupna SVe više siromašnih Na rubu siromaštva živi čak 900.000 Hrvata!

'Broj je taj u porastu jer mi smo prošle godine otvorili socijalnu samoposlugu u kojoj mjesečno dijelimo 500 paketa hrane. Dakle 500, što pojedinaca, što obitelji je uključeno, pored pučke kuhinje', kaže don Ivica Jurišić iz Caritasa Zadarske nadbiskupije.

'Mama nije bila vesela nijednom otkako tate nema'

U sabirni centar po pomoć stižu oni koji nemaju ni za osnovne potrebe. Uoči Božića, ovdje će biti pripremljeni i paketi s namirnicama.

'Ne mogu ni režije platiti, a sin mi nigdje ne radi. I tako. Evo, 2 godine da idem. Ovdje su me poslali da idem samo da preživim. I da koju bocu skupim da imam sebi za jogurt', kaže nam Soka Gaši.

Blagdani su blizu. Mnogima će, nažalost, proći u samoći i neimaštini.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene