Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NABAVILI NOVE STROJEVE

Splitska udruga DES koja zapošljava osobe s invaliditetom bilježi dobre poslovne rezultate: ''Bilo što da radim to me ispunjava''

Aktualno Galerija Splitski DES - 1 Splitski DES - 1 Foto: DNEVNIK.hr Splitski DES - 2 Splitski DES - 2 Foto: DNEVNIK.hr Splitski DES - 3 Splitski DES - 3 Foto: DNEVNIK.hr Splitski DES - 4 Splitski DES - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Splitski DES - 5 Galerija 1/5 >>
Splitska ustanova DES nastavlja dobre poslovne rezultate, a nabavili su i nove strojeve koje će im onogućiti bolju konkurentnosti na tržištu.

Svaki drugi zaposlenik splitske ustanove DES je osoba s invaliditetom. Danas su se pohvalili i dobrim poslovnim rezultatima i novim strojevima koji će im omogućiti konkurentnost. Jedna po jedna izlaze majice splitskog DES-a s novim izgledom.

''Sad radimo četverobojni tisak na ovu majicu i idemo sad idemo ovu boju treba osušit zapeći u pekaču'', rekao je radnik Velimir.

Pročitajte i ovo Marko Filipović, kandidat za gradonačelnika Rijeke Lokalni izbori 2021. SDP-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke Marko Filipović: "Rješavanju nekih pitanja - pristupio bih drugačije od Obersnela"

Pročitajte i ovo Ante Vlašić, predsjednik Udruge ugostitelja Dubrovnik VELIK BROJ ZARAŽENIH Val negodovanja na mjere u Dubrovačko-neretvanskoj županiji: ''Došao je trenutak očaja, apeliram na Stožer i odgovorne da preispitaju te svoje odluke''

Sve to na novom stroju. Radne majice kape pa čak i zastave. Tu je zaposleno 220 radnika od kojih je 54 posto osoba s invaliditetom. Jedan od njih je i Vladimir.

''Malo me motorika zafrkaje, ali sve u svemu sve je dobro. Bilo što da radim to me ispunjava i uopće ne razmišljam o svome invaliditetu'', izjavio je Vladimir.

A sada je kupljena linija strojeva za sitotisak te stroj za automatsko vezenje. I stiže još jedan stroj iza Uskrsa.

''Ovi strojevi i linija za automatsko krojenje koja dolazi iza Uskrsa su negdje u vrijednosti od 5,5 milijuna kuna bez PDV-a'', objasnila je Edita Maretić Dimlić, ravnateljica DES-a.

Drugu godinu zaredom DES se može pohvaliti pozitivnim poslovnim rezultatima. U siječnju su, tvrde, plaće povećane za pet posto. A stiže, kažu, i uskrsnica.

''Mi imamo zdravog člana društva to je nešto što se ne može procijeniti novcem'', govori Maretić Dimlić.

Iako se percepcija mijenja iz godine u godinu, neki poslodavci nerado biraju zapošljavanje osobe s invaliditetom.

''Oni u toj istoj vrijednosti naknade za nezapošljavanje osoba s invaliditetom mogu dogovorit posao za bilo kojom zaštitnom radionicom'', komentirala je Maretić Dimlić.

Pročitajte i ovo Crobarometar - ožujak, prvi dio - 2 Veliko istraživanje Crobarometar: Kome je naštetila saga oko Vrhovnog suda? Hoće li birači kazniti vladajuće zbog problema s cjepivom?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poslala priopćenje Oglasila se Zlata Đurđević: Otkrila hoće li se javiti na novi javni poziv za predsjednicu Vrhovnog suda

''Nismo plaćali nikakve penale imamo zaposlenu 31 osobu sa invaliditetom'', izjavio je župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban.

A novi strojevi u splitskom DES-u omogućit će raznolikost proizvoda i brži rok isporuke kupcima.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene