Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Specijalna policija prekinula aktivnosti

Sva četiri tijela poginulih u Cessni prevezena u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom jučerašnjega i današnjeg dana djelatnici specijalne policije pronašli su sva četiri tijela osoba poginulih u zrakoplovnoj nesreći na području Vaganskoga vrha, izvijestilo je Ravnateljstvo policije, dodajući kako su s obzirom na to prekinute daljnje aktivnosti specijalne policije.

Pronađeni posmrtni ostaci prevezeni su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu radi identifikacije, a aktivnosti na mjestu nesreće radi utvrđivanja njezina uzroka nastavit će se čim to dopuste vremenski uvjeti, stoji na kraju priopćenja. 

Pročitajte i ovo Sudar zrakoplova u Las Vegasu istražuje se uzrok Tragedija kod aerodroma: Dva aviona sudarila se u zraku, nema preživjelih Ivana Marković, gradonačelnica Supetra SAMI SE ORGANIZIRALI Gradonačelnica Supetra nakon pada Cessne: "Mi otočani smo često prepušteni sami sebi... potrebna nam je dobra povezanost s kopnom"

>> 'Kontrola leta nije, a ne znamo još je li zaleđivanje uzrok pada'

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović jučer nam je rekao da uzrok pada nećemo znati barem do petog mjeseca jer će se tek tada moći izvući zrakoplov, odnosno kada snijeg okopni. 

>> Cessna u stijenu udarila punom brzinom

Dio javnosti začudila je činjenica da će se zrakoplov izvlačiti tek u petom mjesecu i pitaju se nije li moguće olupinu izvući na način da se priveže za vojni helikopter. Vodanović se na takve ideje samo nasmijao i objasnio kako to nije moguće zbog miniranog terena.

'Pa jesu li ti ljudi vidjeli koliki je snijeg i jesu li zaboravili da je područje minirano. Prvo vojska mora razminirati područje, onda dolazi ekipa i ostatke skupe u vreće i tek onda dolazi helikopter i pokupi te ostatke. To je jedini način i tako smo radili u svim dosadašnjim sličnim nesrećama', rekao je Vodanović.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene