Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pomoć za rujan umirovljenicima koji imaju pravo na novčanu pomoć koju daje Grad Zagreb isplaćivat će se od sutra putem Hrvatske pošte.


Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu mogu je podići u poštanskim uredima, deset dana po obavijesti, priopćeno je iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Sukladno novoj Odluci o socijalnoj skrbi, koju je zagrebačka Gradska skupština donijela 12. srpnja, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske, koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć prebivaju na području Grada Zagreba neprekidno najmanje pet godina i čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Vezani članci Zbrinjavanje biootpada u Zagrebu - 2 Građani neispravno odvajaju biootpad, a Čistoća prijeti da ga neće odvoziti: "To je i opća kultura, mnogima svijest još nije dovoljno razvijena'' Zgrada DORH-a Tendenciozno i promašeno: DORH kaže da uhićenja u Zagrebu nisu tempirana nakon Bandićeve smrti

>> Lažne medicinske sestre umirovljenici ukrale 100.000 kuna!

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine. U prvoj skupini su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900 kuna mjesečno, druga skupina su umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 900,01 kuna do 1.200 kuna mjesečno, a u trećoj skupini su umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose od 1.200,01 do 1.500 kuna mjesečno.

Umirovljenici prve skupine ostvaruju pravo na 400 kuna pomoći mjesečno, umirovljenici druge skupine na 300 kuna, a umirovljenici treće skupine na 200 kuna pomoći mjesečno, navodi se u priopćenju.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook