Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada, sindikati i poslodavci na sutrašnjoj će sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) raspravljati o novom prijedlogu Zakona o trgovini koji bi trebao regulirati i rad trgovina nedjeljom.


Novi prijedlog zakona sličan je starom prijedlogu po kojem bi se  nedjeljom radilo tijekom ljetnih mjeseci i u prosincu od 8 do 13 sati, dok bi ostalo vrijeme trgovine bile zatvorene, osim benzinskih crpki, tržnica, pekarnica i suvenirnica.

Vezani članci Boris Milošević Bivši potpredsjednik vlade Milošević predao dužnost svojoj nasljednici: "Radio sam sa srcem i davao sebe" Davor Filipović, Anja Šimpraga, Marin Piletić Plenković predstavlja nove ministre: Ćorić potvrdio odlazak i svog nasljednika. Dolaze Šimpraga i Piletić?

Socijalni partneri razmotrit će i izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, kojima se taj zakon usklađuje sa standardima EU.

Hrvatska udruga sindikata (HUS) u današnjem je priopćenju zatražila da prodavaonice u kojima radi isključivo vlasnik i članovi njegove uže obitelji budu izuzete od zabrane rada nedjeljom  blagdanom, jer se tu ne radi o izrabljivanju radnika, a male prodavaonice ne mogu biti konkurencija velikim trgovinama.

HUS također traži da se i u drugim djelatnostima, osim onih koje se odnose na zaštitu zdravlja i sigurnosti građana, ograniči rad  nedjeljom i na dane blagdana.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju