Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sutra na GSV-u rasprava o radu trgovina nedjeljom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada, sindikati i poslodavci na sutrašnjoj će sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) raspravljati o novom prijedlogu Zakona o trgovini koji bi trebao regulirati i rad trgovina nedjeljom.

Novi prijedlog zakona sličan je starom prijedlogu po kojem bi se  nedjeljom radilo tijekom ljetnih mjeseci i u prosincu od 8 do 13 sati, dok bi ostalo vrijeme trgovine bile zatvorene, osim benzinskih crpki, tržnica, pekarnica i suvenirnica.

Pročitajte i ovo Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Socijalni partneri razmotrit će i izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, kojima se taj zakon usklađuje sa standardima EU.

Hrvatska udruga sindikata (HUS) u današnjem je priopćenju zatražila da prodavaonice u kojima radi isključivo vlasnik i članovi njegove uže obitelji budu izuzete od zabrane rada nedjeljom  blagdanom, jer se tu ne radi o izrabljivanju radnika, a male prodavaonice ne mogu biti konkurencija velikim trgovinama.

HUS također traži da se i u drugim djelatnostima, osim onih koje se odnose na zaštitu zdravlja i sigurnosti građana, ograniči rad  nedjeljom i na dane blagdana.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene