Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupljaju prašinu

JAVNA DRAŽBA Snimili smo skupocjene automobile koje je zaplijenila carina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neka vozila su u poluraspadnutom, a neka u itekako voznom stanju. Bilo kako bilo, sve ih čeka javna dražba.

Skupocjeni i luksuzni, a skupljaju prašinu. Automobili koje je zaplijenila carina teško se prodaju, pa ih nakon nekog vremena država daje ministarstvima, pa i bolnicama.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Zaštitari na aerodromu ostali u šoku kada su ugledali rendgenske snimke kovčega: Toliko novca nisu vidjeli u svojem životu Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka

Razgledali smo automobile koji će sutra biti ponuđeni građanima, nakon čega će za njih moći licitirati na javnoj dražbi.

Za prve potencijalne kupce razgledavanje danas samo kroz ogradu, jer automobile koje je država oduzela moći će razgledati tek sutra.

'Nakon razgledavanja zainteresirani mogu uplatiti jamčevinu, a u srijedu se održava javna dražba', kaže Robert Kučinac iz Carinskog ureda Zagreb.

Hrvatski carinici imali su iznimno uspješnu godinu

Sve ove automobile vlasnici su pokušali uvesti u Hrvatsku bez valjanih papira.

'Hrvatski građani ne bi smjeli voziti automobile sa stranim registarskim oznakama, a da taj auto ne prođe cijeli postupak carinjenja. Na carini ih se zaustavlja, stavlja se u smjestilište i pokreće se postupak naplate', kaže nam Kučinac. Neka vozila su u poluraspadnutom, a neka u itekako voznom stanju.

Jedno od vozila koje smo snimili ujedno je jedno od najskupljih koje je država zaplijenila u ovakvim akcijama. Njegova početna cijena na javnoj dražbi postavljena je na 685 tisuća kuna. No neki automobili  zbog visokih cijena samo skupljaju prašinu. Nakon tri javne dražbe, drugi automobil nije uspio biti prodan, tako da će sada vrlo vjerojatno biti dodijeljen nekom ministarstvu ili bolnici.

Prošle godine država je svojim institucijama podijelila 11 automobila. Ove godine traže se dobitnici još četiri ovakva primjerka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene