Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Demantirao tvrdnje gradonačelnika

Šutić o hotelu Gacka: Barković iznosi neistine i obmanjuje javnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ravnatelj NP Plitvička jezera Branisav Šutića demantirao je tvrdnje gradonačelnika Otočca Maria Barkovića.

Dva dana nakon priopćenja Maria Barkovića, gradonačelnika Otočca, u kojem osim javnog obračuna sa stranačkim kolegom, ličko-senjskim županom Milanom Jutkovićem, spominje i problem hotela Gacka za kojeg je prozvao bivšeg ravnatelja NP Plitvička jezera Branisava Šutića te Darka Milinovića, danas je medijima demantij poslao Šutić koji tvrdi da Barković iznosi neistine i obmanjuje javnost.

Pročitajte i ovo Darko Milinović ''Jogurt revolucija'' Milinović prozvao Plenkovića: ''Gledao si iz Bruxellesa kako ginemo... Ja nisam imao anemiju kojom bih izbjegao Tuđmanov poziv za boj'' Ivan Penava i Darko Milinović - 2 Pregovori u tijeku Sprema se nova koalicija? Dva bivša HDZ-ovca uhvaćeni na piću, evo što Milinović kaže o mogućem udruživanju

Barković je u priopćenju istaknuo kako je upravo Šutić 2007. godine kao član Upravnog vijeća Parka potencirao da se hotel Gacka, kojeg tada kupuje tvrtka Gacka Lešće, vrati u vlasništvo Parka.

'Iako g. Barković navodi niz termina na okolnosti vezane uz hotel Gacka za sada se referiram samo na prvi termin kada navodi da sam 'potencirao kao član Upravnog vijeća 25. sprnja 2007. da se hotel Gacka vrati Nacionalnom parku. Ističem da 2007. godine nisam bio član Upravnog vijeća Nacionalnog parka Plitvička jezera, nisam u bilo kojem drugom obliku bio uključen u rad Nacionalnog parka, niti sam sudjelovao u bilo kakvim aktivnostima oko darivanja ili prodaje hotela Gacka, niti zahtjeva za povratom istog Nacionalnom parku', objašnjava Šutić u priopćenju.

Dodaje da će, ako Barković nastavi sa iznošenjem neistina, realno i jasno informirati građanke i građane Grada Otočca tko snosi najveću odgovornost za činjenicu da hotel nije obnovljen u njegovom mandatu ravnatelja i Barkovićevom mandatu gradonačelnika. 'Ističem da se g. Barković za vrijeme cijelog trajanja mog mandata ravnatelja NP Plitvička jezera, odnosno od 15. rujna 2008. do 15. lipnja 2012. godine, nije najavio na razgovor na temu hotela Gacka. Nadalje, sasvim nesuvislo zvuči njegova tvrdnja da želim ostati na čelu Parka kada zna da mi je mandat na istom završio, kao i navod da želim biti gradonačelnik Grada Otočca', poručuje Šutić.

Šutić vjeruje da Barković želi umanjiti njegovu ulogu u doprinosu razvoja Otočca te time podcjenjuje građane Otočca. 'Nezrelo je i neprofesionalno za probleme u Gradu Otočcu tražiti krivce u drugima. U kontekstu svega iznesenog apeliram na savjest g. Barkovića da se ispriča građanima Grada Otočca koji su mu poklonili povjerenje na izborima te da shvati da je kao osoba koja obnaša odgovorno javnu funkciju dužan govoriti istinu', zaključuje se u priopćenju. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene