Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Supruga i kćerka žrtve svjedočile u 'slučaju Glavaš'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedočenjem supruge i kćerke Đorđa Petkovića, nestalog srpskog civila koji je navodno zlostavljan i ubijen po nalogu Branimira Glavaša, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljena istraga protiv Glavaša i Krunoslava Fehira, osumnjičenih za ratne zločine protiv srpskih civila u Osijeku 1991.

Svjedokinje su pred istražnim sucem Zdenkom Posavcem pričale o nestanku oca i supruga koji je, po tvrdnjama tužiteljstva, ubijen po nalogu Branimira Glavaša.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Tijelo Đorđa Petkovića do danas nije pronađeno.

Prema neslužbenim informacijama, njegova kćerka i supruga u svom iskazu nikoga nisu teretile.

Osim za Petkovića, Glavaša tužiteljstvo tereti da je osobno naredio zlostavljanje i ubojstvo Čedomira Vučkovića te mučenje još troje srpskih civila.

Drugoosumnjičeni Krunoslav Fehir, pripadnik postojbe kojom je zapovijedao Glavaš, izjavio je u istrazi kako je Glavaš naredio ubojstvo Petkovića. 

Fehir tvrdi kako je iz razgovora s pripadnicima postrojbe saznao da je Petković završio kao i Vučković koji je ubijen pri pokušaju bijega iz zarobljeništva.

Istraga se nastavlja sutra.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene