Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umrli u mukama

Nastavak suđenja za tragediju u hidroelektrani: "Vjerovao sam da su pametni i da će zatvoriti tu rupu''

Aktualno Galerija Suđenje zbog smrti radnika u HE Dubrovnik - 2 Suđenje zbog smrti radnika u HE Dubrovnik - 2 Foto: Vijesti u 17 Ivo Lise, svjedok - 1 Ivo Lise, svjedok - 1 Foto: Vijesti u 17 Ivo Lise, svjedok - 2 Ivo Lise, svjedok - 2 Foto: Vijesti u 17 +0 Suđenje zbog smrti radnika u HE Dubrovnik - 1 Galerija 1/4 >>
U Dubrovniku je nastavljeno suđenje za nesreću u Hidroelektrani Dubrovnik u kojoj su u siječnju 2019. život izgubila tri radnika.

Šest sati trajalo je ispitivanje svjedoka Ive Lise, koji je tada bio zadužen za zaštitu na radu i zaštitu od požara u Hidroelektrani.

Naveo je nepostojanje građevinske dozvole za tadašnje izvođenje radova. Upitan je za spornu rupu u zidu pogona, odnosno je li ugrožavala protupožarnu sigurnost. Svjedok tvrdi kako je naložio da se ona zatvori, obavijestio troje djelatnika, ali ne i nadređene, a ovako je objasnio i zašto: "Ovdje su ljudi jako tašti i kad se takva neka stvar kaže javno, to zna biti neugodno", rekao je Ivo Lise. 

Pročitajte i ovo Projekili ispaljeni na Izrael Iz minute u minutu Šire se sukobi na Bliskom istoku: Na Izrael iz smjera Sirije ispaljeni projektili, stigao odgovor Izraelaca

Na pitanje je li svjesan kako je zbog taštine ugrožena sigurnost radnika, odgovorio je: "Rekao sam to ljudima za koje sam vjerovao da su pametni i da će zatvoriti tu rupu.''

10. siječnja 2019. godine u hidroelektrani u Platu buknuo je požar. Kako bi se spasili od vatre i dima trojica djelatnika skočila su u odvodni kanal i izgubila život.

Prema optužnici, jasno je da se rekonstrukcija hidrolektrane radila bez građevinske dozvole, a inspektorat rada utvrdio je brojne nepravilnosti, među kojima i ugradnju lako zapaljivog materijala u stropove.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene