Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ulice su izašli 23. lipnja ove godine i od 6.30 do 20 sati brojali promet na devet dubrovačkih lokacija.


Studenti su 24. lipnja ove godine u razdoblju od 6.30 sati do 20 sati na devet lokacija brojali promet u Dubrovniku.

Vezani članci Ilustracija Moguća kašnjenja: Zbog radova posebna regulacija željezničkog prometa u Zagrebu i Zaprešiću Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Ravnatelj dubrovačke bolnice koji je cijepio obitelj preko reda: ''Ne može biti nepropisno kad propisi ne postoje''

Riječ je o projektu koji je rađen po narudžbi Gradske uprave s ciljem dobivanja prometne slike koja je, poručuju, rezultat niza građevinskih zahvata i mjera realiziranih od 2011. godine. Tada je i posljednji put brojan promet u Gradu.

VIDEO Oprez! Prijetnja na autocesti kakvoj se niste nadali!

Jedno do križanja na kojima je brojan promet je rekonstuirano semaforizirano raskrižje Ilijina Glavica. Promet je u odnosu na 2011. povećan za 10 posto, s 31826 vozila koja prođu na dan. Najveći udio među vozilima imaju osobna vozila, 81,5 posto.

Provedenim istraživanjem zaključeno je da su u odnosu na posljednje mjerenje postignuta poboljšanja na svim raskrižjima osim jednoga.

Vikend najvećih brojki u prometu: Evo tko je oborio rekorde

Kroz praćenje prometa, izradu Prometne studije, analize i rješenja pojedinih gradskih segmenata grad je poboljšao odvijanje prometa, stoji u zaključku istraživanja.

Detaljne rezultate za sve lokacije koje su bile uključene u brojanje prometa i usporedbu s posljednjim mjerenjem iz 2011. možete pročitati OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook