Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Moguće i zatvaranje dijelova autocesta

Stručnjak upozorava vozače na najopasnije dionice tijekom sutrašnjeg nevremena: "Poštujte signalizaciju i ostanite smireni"

Ivica Križanac direktor za održavanje HAC-a (Foto: Dnevnik.hr)
Ivica Križanac direktor za održavanje HAC-a (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Ivica Križanac direktor za održavanje HAC-a (Foto: Dnevnik.hr) Ivica Križanac direktor za održavanje HAC-a (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Dino Goleš razgovara s direktorom za održavanje HAC-a (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Na Lučkom je i dalje pojačan promet u smjeru unutrašnjosti, uz kilometarske kolone. Reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš razgovarao je s Ivicom Križancem, direktorom za održavanje HAC-a.

Jeste li spremni za sutrašnje nevrijeme, očekujete li zatvaranje pojedinih dionica?

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Svakodnevno pratimo prognozu zbog najava vjetra. Trenutno je prognoza takva da bi moglo doći do zatvaranja za pojedine skupine (vozila). Što se tiče osobnih vozila koja će u nedjelju učestvovati u prometu, prognoza vjetra je na graničnim vrijednostima. Znači može doći do zatvaranja za osobna vozila, no za ostale skupine će sigurno doći do zatvaranja.

Koje su kritične pozicije i kako se ponašati u vozilu kad naiđemo na udare olujnog vjetra?

Kritične pozicije su most Krk i dionica od Delnica do Kikovice, gdje će udari vjetra pojačati već od jutra, a popodne bi se isto moglo dogoditi i na dionici između Sv. Roka i Maslenice. Znači treba poštivati dinamičku signalizaciju koju postavljamo, biti smiren i nastaviti putovanje.

Za kraj, bez obzira na gužve ipak su bolje prošli oni koji su danas otišli na put, kada da krenu oni koji to planiraju sutra?

Ako se prognoze obistine i dođe do kompletnog zatvaranja autoceste, oni su u svakom slučaju bolje prošli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene