Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stričaku će se suditi bez javnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru odbilo je žalbu Općinskoga državnog odvjetništva u Zadru na odluku Općinskog suda da se isključi javnost sa suđenja Miljenku Stričaku (25), optuženu za izazivanje prometne nesreće u Tunelu "Ledeniku", u kojoj su poginule četiri osobe.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda ocijenilo je žalbu Općinskoga državnog odvjetništva neutemeljenom, držeći da su ispravni argumenti Općinskog suda da se isključi javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zadar: Presuda Stričaku sutra Slika nije dostupna Nastavljeno suđenje Stričaku, presuda ovoga mjeseca

Predsjednik Sudskog vijeća Marijan Bitanga isključio je javnost iz cijelog procesa, sve do izricanja presude, na temelju nalaza
psihijatrijskih vještaka po kojemu bi nazočnost javnosti mogla
izazvati optuženikovu retraumatizaciju s mogućim psihotičnim i
samoubojstvenim nakanama.

Suđenje se nastavlja 4. ožujka, a predsjednik Sudskog vijeća Marijan Bitanga je ponovio da će novinari moći nazočiti u sudnici na dan izricanja presude.

Suđenje Stričaku drugi je put počelo 15. siječnja. Prošle je godine proces počeo zadarski sudac Boris Radman, no kako je on u međuvremenu postao županijski sudac i kako je od toga prošlo gotovo osam mjeseci, po zakonu je postupak morao početi ponovno.

Optuženi Stričak je 28. srpnja 2006., vozeći tegljač, u punoj brzini
udario u osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka koji je bio u koloni u Tunelu "Ledeniku". U potpuno smrskanu automobilu poginule su dvije žene i njihovo dvoje djece. Osim za izazivanje te teške prometne nesreće Stričak je optužen i za krivotvorenje dokumentacije jer je utvrđeno da je prikolica tegljača na sebi imala nepripadajuće registracijske pločice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene