Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državna revizija

Stranke troše milijunske iznose na ankete, automobile...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedanaest političkih stranaka u godini financijske krize potrošilo je 112,2 milijuna kuna

Pritom su najviše novca dobile su iz državnog proračuna, 52,3 milijuna kuna, a iz proračuna lokalnih jedinica stranke su dobile 33,8 milijuna kuna. Hrvatska demokratska zajednica lani je potrošila 1,1 milijun kuna na adaptaciju i uređenje novog poslovnog prostora u Požegi, a dodatnih 2,5 milijuna kuna potrošila je na uredski namještaj i ulaganja u stranačke objekte, piše Jutarnji list. U godini financijske krize vladajuća stranka je, prema podacima Državne revizije o poslovanju političkih stranaka u 2008. godini, potrošila 891 tisuću kuna na kupnju kombija te šest osobnih vozila.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Liste se predaju do petka Novčane kazne prijete strankama koje se ne budu pridržavale ovog pravila Provjereno: Hrvatski sabor - 1 Unosan biznis Svi mi sudjelujemo u njihovom financiranju, a jedna osoba može ih osnovati koliko želi: Novih stranaka imamo na izvoz

Najjača oprobena stranka, SDP, lani je potrošio 2,7 milijuna kuna na mišljenje javnosti - 1,9 milijuna kuna za istraživanja javnog mnijenja i analizu medijskih sadržaja te 856 tisuća kuna za savjetovanje u odnosima s javnošću.  To su podaci Državne revizije o poslovanju političkih stranaka', piše Jutarnji. 

Prema njima, HSP je oko pola milijuna kuna potrošio na kupnju novog stranačkog automobila u kojemu se vozi predsjednik stranke Ante Đapić. HSS svaki mjesec plaća 2700 kuna za najam stana u centru Zagreba u kojemu ponekad boravi predsjednik Josip Friščić. 'To je stan kojim se koriste svi HSS-ovci, a najčešće Friščić, ali ne mogu se sjetiti kad je u njemu bio zadnji put', rekao je Jutarnjem listu glavni tajnik HSS-a Nenad Matić. Državna revizija otkrila je i da političke stranke ponekad zbog nepažnje ostanu bez desetak tisuća kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene