Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Planovi za Svetice

'Nedopustivo je da se prostornim planiranjem Zagreba bavi Hrvatski nogometni savez'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stranka Za grad opalila je danas po zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i vrhu HNS-a koji na Sveticama planiraju smjestiti nogometni kamp hrvatske reprezentacije.

Nakon što su Davor Šuker i pročelnik ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba Ivica Lovrić prošli tjedan na zagrebačkim Sveticama objavili kako će najvjerojatnije na proljeće na prostoru športsko-rekreacijskog centra početi izgradnja kampa Hrvatske nogometnog saveza, na ovu je najavu reagirala i stranka Za grad koja je ovu objavu shvatila kao još jednu potvrdu da se razvoj Zagreba odvija stihijski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izgradnja kampa Inicijativa 'Svetice za sve' skupila 4000 potpisa protiv kampa HNS-a Slika nije dostupna 'Neka nam dostave prijedlog' Kosor o kampu HNS-a: Sastanak Šukera i Lovrića bio je druženje na livadi

'Nedopustivo je da se umjesto urbanista prostornim planiranjem bavi vrh Hrvatskog nogometnog saveza uz podršku aktualne zagrebačke vlasti - jer oni nažalost ne razmišljaju o rekreativcima i djeci kojoj će ovakav potez oduzeti dragocjeni prostor za rekreaciju', izjavila je Iva Kvakić, supredsjednica stranke Za grad.

Gradonačelnika Bandića su prozvali zbog upravljanja gradom koje se temelji na odlukama koje se donose mimo demokratske i pravne procedure i zamjeraju mu što se oko upotrebe ovog javnog prostora nije povela javna rasprava. Smatraju kako građani imaju pravo znati pod kojim uvjetima i na koji način je stečeno određeno gradsko zemljište s obzirom na to da, po njima, u ovom trenutku nije jasno koristi li se sporno zemljište temeljem odluke o privremenom korištenju, temeljem ugovora o zakupu ili temeljem ugovora o koncesiji.

Bandić: Kome bih dao, ako ne Hrvatskom nogometnom savezu?

'Umjesto oduzimanja javnog prostora građanima, predlažemo da se budući nogometni centar zbog značaja investicije smjesti u ruralni prostor uz neku od lokacija gdje već postoje turistički sadržaji poput toplica. Takva investicija dala bi zamah gospodarstvu i otvorila radna mjesta u krajevima koji su stradali u ratu ili imaju visoku stopu nezaposlenosti', izjavio je Ivan Zelenić, stručnjak za regionalni razvoj stranke Za grad.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene