Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pridružili se Pravo i Ekonomija

Zagrebačke studente podržale kolege iz Crne Gore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotinjak studenata prava i dvadesetak s ekonomije okupilo se popodne ispred zagrebačkog Filozofskog fakulteta kako bi pružili potporu studentima-prosvjednicima.

Oni su sudjelovali i na večerašnjem redovitom plenumu na kojemu se donosi odluka o daljnjem tijeku prosvjeda na Filozofskom fakultetu, a organizatori očekuju i potporu studenata politologije. Studenti prava krenuli su popodne u mirnoj povorci s Trga maršala Tita prema Filozofskom fakultetu. Na potporu prosvjednicima odlučili su se, kažu, jer plaćaju izuzetno visoke školarine za koje najmanje dobivaju. Posebno ističu problem izvanrednih studenata koji na pravu plaćaju 'bezobraznih 8000 kuna', a nemaju redovita predavanja, subvencioniranu prehranu, niti besplatan prijevoz.

Pročitajte i ovo Poljoprivrednici blokiraju promet na belgijsko-nizozemskoj granici - 1 Ogorčenje raste VIDEO/FOTO Šire se prosvjedi poljoprivrednika: Gotovo 2000 kamiona zapelo na belgijsko-nizozemskoj granici Euro - 3 13 mjeseci Život uz euro nekima zvuči kao iz bajke, a drugima kao iz vica: Tko je napunio blagajnu, a tko preživljava?

>> 'Primorac odgovornost svodi na skidanje tuđih glava'

>> 'Vlada se neće miješati, školarine su pitanje dekana i rektora'

Blokadu Pravnog fakulteta ne planiraju, studenti Medicine nisu došli

Studenti prava najavili su ranije da će svoje specifične probleme iznijeti na plenumu, ali i da im je cilj svima zajednički - besplatno visoko školstvo. Po njihovima riječima, za sada se na pravu ne planira blokada nastave. Studenti medicine, čiju su potporu organizatori također očekivali, nisu se večeras pojavili na Filozofskom fakultetu. O zaključcima večerašnjeg plenuma studenti će sutra, kao i prethodnih dana, izvijestiti na konferenciji za novinare.

Crnogorski studenti poduprli zagrebačke

Crnogorsko Udruženje studenata političkih znanosti (MAPSS) poduprlo je u petak kolege sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti koji prosvjeduju zahtijevajući ukinuće školarina i preispitivanje bolonjskog procesa. 'Podupiremo studente Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu u borbi za poboljšanje uvjeta studiranja i unaprjeđenja primjene bolonjskog procesa u praksi, dijalogom i pronalaženjem kompromisnog rješenja', stoji u priopćenju MAPSS-a dostavljenu novinarima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene