Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer Ivo Sanader

'Vlada se neće miješati, školarine su pitanje dekana i rektora'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada se neće miješati u autonomiju sveučilišta, školarine su pitanje rektora i dekana, koji određuju njihovu visinu, a na Vladi je da radi na tome da Hrvatska postane društvo znanja, poručio je danas premijer Ivo Sanader.

Sanader je tako komentirao prosvjede studenata koji traže besplatno visokoškolsko obrazovanje. Na pitanje mogu li ti prosvjedi utjecati na rezultat lokalnih izbora, odgovorio je da prosvjedi i izbori nisu povezani te da će HDZ nakon izbora ostati najjača stranka jer će osvojiti najviše župana, gradonačelnika, načelnika i lokalnih vijećnika, zajedno s HSS-om, HSS-om, HSU-om i drugim partnerima. Komentirajući nagađanja da iza studentskih prosvjeda stoji jedna politička opcija, Sanader je kazao kako se studentski prosvjedi ne smiju koristiti u političke svrhe.

Pročitajte i ovo Umirovljenik - 3 Ima i zadovoljnih Vladine mjere pomoći - predizborni trik ili? "To je super, za otići na jednu kavu" Ilustracija Novi paket mjera Pravo na vaučere za struju ima 80 tisuća građana, provjerite jeste li među njima

>> 'Primorac odgovornost svodi na skidanje tuđih glava'
 

'Ako je riječ o političkoj borbi, treba se politički organizirati'

Odbio je i tumačenja nekih vođa studentske pobune da nije riječ samo o školarinama, nego o nezadovoljstvu općom situacijom u zemlji. 'Ako je riječ o političkoj borbi, onda se treba politički organizirati, a ne se skrivati iza prosvjeda', rekao je Sanader te dodao kako je 'siguran da mnogi studenti to neće prihvatiti'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene