Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte u Provjerenom

Što kad se dijete s autizmom rodi u maloj sredini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svaki sudac svojim odlukama može stvoriti neprijatelje zato što odlučuje o sudbini kriminalaca i donosi odluku – zatvor ili sloboda.

Ako osude okorjele kriminalce, suci staju na žulj najopasnijim, beskrupuloznim ljudima. U ovotjednom izdanju magazina 'Provjereno' gledatelji imaju priliku vidjeti reportažu o prijetnjama sucima.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

Je li moguće prevariti alkotester, elektroničku spravu kojom policajci provjeravaju jesmo li previše popili da bismo nastavili vožnju - tema je koju je također istražila ekipa informativnog magazina. Stotine je raznih teorija, trikova i urbanih legendi što učiniti da alkotester ne bi izmjerio koliko smo doista pod utjecajem alkohola. Imaju li ti trikovi ikakva uporišta, saznat ćemo u 'Provjerenom'.

Jedna od ovotjednih tema je i autizam, poremećaj za kojeg nema lijeka. Potrebno je strpljenje i dugotrajne medicinska i socijalna skrb da bi se autiste donekle prilagodilo okolini. Što ako se dijete s takvim poremećajem rodi u maloj sredini, daleko od svih zdravstvenih centara? Reportaža magazina 'Provjereno' donosi dirljivu priču o slučaju u kojem se mala zajednica udružila da pomogne autističnom dječaku.

Ekipa informativnog magazina provjerila je i što danas, u 21. stoljeću, znači biti kavalir, te da li je u vrijeme emancipacije i borbe za žensku ravnopravnost taj pojam opstao. Kako bi se uglađeni muškarac danas trebao vladati prema ženi, te da li bi joj, na kraju krajeva, trebao pridržati kaput, saznat ćemo u ovotjednoj emisiji. Pogledajte večeras u 21 sat-

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene