Evo i nekih zanimljivih statističkih pokazatelja o radu Vlade s dosad najkraćim mandatom od hrvatske samostalnosti.


Tehnički premijer Tihomir Orešković u srijedu je predsjedao posljednjom sjednicom svoje Vlade. Orešković je ministrima zahvalio na obavljenom radu u proteklih 9 mjeseci, za što je nagrađen i pljeskom.

Vezani članci Davor Filipović Filipović o detaljima Vladinih mjera i kako misle obuzdati inflaciju: "Očekujemo daljnji pad u ovoj godini" Novi paket mjera - 4 Detalji Vladina paketa za suzbijanje inflacije i pomoć građanima

U nastavku pročitajte neke zanimljive statističke pokazatelje o radu Vlade s dosad najkraćim mandatom od hrvatske samostalnosti.

Osim što je nazvana neuspjelim eksperimentom, Vlada Tihomira Oreškovića do opoziva u lipnju trajala je rekordno kratkih 147 dana.

Na vladinu će adresu stići i pozamašan telefonski račun jer su u tom kratkom vremenu oborili i rekord po broju telefonskih sjednica. Svaku treću odradili su putem telefona, od ukupno 42 održane sjednice na njih 14 su telefonirali.

Od 33 Zakona koja je Sabor prihvatio na prijedlog vlade 22 se zapravo odnose na zakone koji se usklađuju s onima Europske unije, te međunarodne ugovore pa možemo govoriti o samo 11 zakona koje je kreirala ova vlada.

Od najavljenih, a neostvarenih poteza ostat će zapamćeni: Otkazano poskupljenje zdravstvenog osiguranja, odustajanje od podjele tisuću eura za novorođenčad.

Nisu uspjeli ni ukinuti ured bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, jer taj zakon ide pred ustavni sud. A od velikih najava privatizacije značajniji novac Vlada je zaradila samo prodajom dionica Končara.

I za kraj još jedna stvar - nisu uspjeli ukinuti ni - pečat, kao sredstvo ovjere.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju