Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporna operacija oka

Povjerenstvo: Predsjednik Josipović nije bio u sukobu interesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog spekulacija o sukobu interesa vezano uz operaciju oka, danas se pred povjerenstvom našao slučaj predsjednika Ive Josipovića.

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa danas je jednglasno odlučilo kako se neće voditi postupak odlučivanja u slučaju operacije očnog kapka predsjednika Ive Josipovića.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu dijagnosticirana hernija Netanyahu ide na operaciju, vlast privremeno preuzima zamjenik premijera Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

Povjerenstvo je zaključilo kako strani stručnjaci vrše operacije u Hrvatskoj sa svrhom edukacije te da tome u prilog idu i potpisane suglasnosti. Utvrđeno je kako je u potpunosti ispoštovana procedura kojom je išao zahtjev. Nije se radilo o estetskom zahvatu već o medicinski indiciranom zahtjevu za koji je postojala uputnica.

Ne radi se ni o primanju dara jer je razmotren i sporazum kojim će predsjednik Josipović snositi sve troškove pa i trošak putovanja dr. Ninkovića što znači da za HZZO tu nije bilo troškova.

Predsjednik Josipović u svom je obrazloženju rekao kako smatra da nije prekršio pravne propise, da nisu nastali dodatni troškovi te da se ne radi o besplatnoj operaciji jer je sklopljen ugovor o plaćanju. Tome je priložio dokumentaciju te račune i sporazum između njega i dr. Ninkovića.

Josipović: 'Svatko ima pravo na izbor liječnika, drago mi je da slučaj istražuje Povjerenstvo'

Podsjetimo, predsjednik Josipović prošli je mjesec operiran u zagrebačkom Kliničkom bolničkom centru, gdje mu je rekonstruiran očni kapak. Operirao ga je dr. Milomir Ninković, predsjednikov prijatelj i jedan od najboljih europskih plastičnih kirurga koji trenutačno radi u Njemačkoj.

Predsjednik Josipović odluku Povjerenstva komentirao je prilikom obilaska Pregrade. Rekao je kako je takvu odluku i očekivao, da ga nije iznenadila te da jegova procedura bila ista kao što bi bila i za bilo kojeg drugog građanina RH.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene