Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stjepan Prnjat, osumnjičen za krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike, u petak je prema neslužbenim informacijama iz Slovenije, gdje je ranije uhićen, izručen Hrvatskoj.


Prnjat (48) je hrvatski državljanin uhićen 8. ožujka u Ljubljani tijekom akcije protiv lanca krijumčara droge kodnog imena Nana.

Vezani članci Napad nožem kod Lyona u Francuskoj (Foto: AFP) - 1 Francuska izručuje Argentini policajca zvanog "mesar" zbog zločina u doba diktature Hrvatskoj izručen Michael Doković (Foto: MUP) Balkanski narkobos Michael Doković izručen Hrvatskoj! Pao u akciji krijumčarenja više od tonu i pol čistog kokaina

U akciji je uhićeno šest hrvatskih, dva nizozemska i jedan španjolski državljanin zbog sumnje da su krijumčarili drogu iz Južne Amerike u Europu, nakon što je policija u riječkoj luci zaplijenila 100 kilograma kokaina.

Prnjat je osumnjičen kao jedan od glavnih u tom lancu, a njegov slovenski odvjetnik ranije je isticao da se protivi izručenju zbog navodne "medijske hajke" koja se u vezi s njegovim slučajem vodi u Hrvatskoj te da smatra kako bi mu se moglo suditi i u Sloveniji.

Slovenski sud prošlog je tjedna odbio njegovu žalbu na odluku o izručenju Hrvatskoj. (Hina)