Obavijesti Video Pretražite Navigacija
još nije kraj opasnosti

U Lici još uvijek loše vrijeme, vozači kamiona pronašli zanimaciju: "Kolega me čeka da idemo na kavu, ali ne mogu jer pazim na grah"

Aktualno Galerija Lika bez struje: Ilustracija - 2 Lika bez struje: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Lika bez struje: Ilustracija - 1 Lika bez struje: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Lika bez struje: Ilustracija - 3 Lika bez struje: Ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Lika bez struje: Ilustracija - 4 Lika bez struje: Ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Lika bez struje: Ilustracija - 5 Galerija 1/5 >>
Zbog snijega i jakog vjetra, više od 700 kućanstava, na potezu od Karlobaga do Gračaca, nije imalo električnu energiju. Kvarovi se otklanjaju, pa su, kažu iz HEP-a, trenutačno tek rijetka kućanstva u mraku. No, i HEP-u i vozačima probleme danas stvara bura koja ponovno zatvara ceste iz unutrašnjosti prema Kvarneru i jugu zemlje. Više doznajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Sanje Jurišić.

Stanovnici na potezu od Karlobaga do Gračaca su odsječeni od ostatka svijeta. Više od 700 kuća nije imalo struje zbog snijega i jakog vjetra, a još je jedan od problema i bura koja zatvara cestu iz unutrašnjosti prema Kvarneru i jugu zemlje, javljaju iz HAK-a.

Građani negoduju zbog loših vremenskih uvjeta, ne mogu niti do trgovine po osnovne namirnice. Ceste su teško prohodne, a mještani Srba od nedjelje su bili i bez električne energije. Novinarke Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić i Katarina Jusić Mezga bile su u Lici.

Milan Baleović, voditelj Terenske jedinice Gračac za Dnevnik Nove TV približio je kako je to raditi na stupovima u otežanim uvjetima gdje su snijeg i jak vjetar pokidali žice: "Dečki daju nadljudske napore, da se to napravi, da se kupcima pusti napon".

Djelatnici HEP-a treći su dan na terenu, otklanjaju kvarove. Najgora je situacija na području Srba i Donjeg Lapca, gdje je bez električne energije trenutačno oko 110 kućanstava. No i dalje pada snijeg, stoga je na terenu i teška mehanizacija. 

Pročitajte i ovo Vozač kamiona David - 3 Jak vjetar Vozači kamiona zbog bure i dalje ne mogu autocestom A6: "Čekamo već satima"

Nakon nekoliko sati posla, došla je struja u većinu kućanstava. Na području Gračaca, Donjeg Lapca i Srba kvar nije uklonjen u samo njih šest. Opasnost od ponovnog kvara, ali i nevremena, i dalje je tu.

Ivo i Mira Zlatunović iz Srba zaliha imaju za nekoliko dana. "Ova ralica jutros slabo radi, ne čiste nikako, samo sredinu puta uzme", kažu.

Onima koji su zapeli u nevremenu ne preostaje ništa osim čekati. "Jučer smo iz Zagreba tu, u Rijeci u luku, noćili. I jutros opet zatvoreno prema Zagrebu. I čekaj", naglasio je vozač kamiona Slaven.

Pročitajte i ovo Kaos na prometnicama - 1 A1 otvorena za automobile HAK uputio apel! Vozač ralice: "Situacija je teška, borimo se, radimo cijeli dan i noć"

Na odmorištima danima deseci kamiona. Vrijeme u kabini krati se na razne načine. Slavko Radić tako kuha: "Grah kuham, s mesom, i to je to. Nema se što drugo, zima je. Kolega me čeka da idemo na kavu, ali ne mogu jer pazim na grah".

Punog želuca je lakše slušati lošu vremensku prognozu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene