Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Stiže promjena vremena: Meteorolog Ivan Čačić otkriva što možemo očekivati

Vrijeme oblaci
Vrijeme oblaci Foto: DNEVNIK.hr
Za četvrtak je najavljena promjena vremena, a prognostičar Dnevnika Nove TV Ivan Čačić otkriva što možemo očekivati.

U četvrtak će u većini krajeva povremeno valja računati na kišu ili grmljavinski pljusak i to najviše u sjeverozapadnom dijelu zemlje. U četvrtak će naše krajeve zahvatiti ovaj frontalni poremećaj s kojim će se u većem dijelu zemlje premještati kišni, ponegdje i grmljavinski oblaci. Iza fronte pritjecat će razmjerno topao, no ne posve stabilan zrak.

U četvrtak ujutro u većini krajeva djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku s kojom u sjeverozapadnom dijelu zemlje može biti malo kiše ili ponekog pljuska. Vjetar slab do umjeren. Najniža jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 12 do 17, u Lici još malo niža, a na Jadranu od 18 do 22 Celzijeva stupnja.

U nastavku dana u Središnjoj Hrvatskoj promjenljivo, mjestimice kiša te pljuskovi i grmljavina, lokalno moguće i izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Najviša temperatura od 24 do 27 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Najavljen prosvjed radnika A1 - 3 7. listopada "Radimo, a živimo na rubu siromaštva": Najavljen prosvjed radnika A1, tvrtka kaže da sindikati opstruiraju pregovore

U istočnim predjelima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a osobito poslijepodne lokalno može biti malo kiše ili grmljavinskog pljuska. Zapuhat će umjeren sjeverozapadnjak i sjeverac. Vrlo toplo uz temperaturu od 26 do 29 stupnjeva.

U Gorskoj Hrvatskoj i na Sjevernom Jadranu povremeno kiša te pljuskovi i grmljavina koji ponegdje mogu biti izraženiji uz veću količinu oborina. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu jugo i jugozapadnjak, a prema kraju dana zapuhat će mjestimice jaka bura. Najviša temperatura u gorskom području od 22 do 25, a na Jadranu od 26 do 29 stupnjeva.

U Dalmaciji djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Više oblaka u prvom dijelu dana kad ponegdje može biti i izraženijeg grmljavinskog pljuska. Vjetar slab i umjeren promjenljiva smjera. Temperatura od 28 do 30 stupnjeva.

Do kraja tjedna u unutrašnjosti pretežno ili djelomice sunčano, ali ne i posve stabilno. Još povremeno može biti malo kiše ili ponekog pljuska i to ponajprije u gorskim predjelima. Vjetar većinom slab, a temperatura u blagom porastu.

Pročitajte i ovo Zagreb Urbana obnova Zagreb želi urediti zelena dvorišta, traže se pilot-lokacije

Na Jadranu pretežno sunčano, no ne i posve stabilno. Tijekom vikenda uglavnom na sjevernom dijelu može biti malo kiše ili kratkotrajnog pljuska. U petak mjestimice umjerena bura, a zatim vjetar većinom slab. Temperatura bez znatnije promjene.

Prema današnjem materijalu do sredine idućeg tjedna bit će dosta sunca i topline, osobito u Dalmaciji. Nove oborine izgledne su sredinom tjedna i to prije svega u sjeverozapadnom dijelu zemlje. Više o svemu u prognozama koje slijede.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene