Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez problema u prometu

Stigla prava zima: Snijeg izmamio vedra lica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg nije uzrokovao veće probleme ni u prometu ni u svakodnevnom životu, a zasada zbog prvih pravih pahulja vlada samo veselje.

Gust snijeg jutros je obradovao Istrane, koji su odmah su pohitali van i primili se posla, čisteći snijeg, ili uživajući u zimskim radostima. Ovako gust snijeg u Istri već dugo godina nisu vidjeli pa i ne čudi da se nisu obazirali ni na prometnu gužvu. Kape, šalovi, tople jakne i rukavice svakako će biti potrebni sljedećih dana.

Pročitajte i ovo Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila Slika nije dostupna VELIKA SNJEŽNA OLUJA ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

>> Sljedeći tjedan snijeg i temperature do -10

'Sve pada kako treba, sve je u redu, to treba za mlade ljude, neka uživaju', rekao nam je jedan prolaznik. Prolaz kroz Liku i Gorski kotar nije moguć bez zimske opreme. Sve vozače HAK upozorava da na put ne idu bez zimskih guma i da budu krajnje oprezni u prometu te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti, provjere rashladnu tekućinu i svakako prate stanje na cestama. 'Probleme rade nespremni vozači', objasnio je Bojan Mance, vozač ralice.

Bez komplikacija u prometu

Snijeg i dalje pada, ali mještane ovog kraja to nimalo ne čudi, jer njima je ova pojava dobro poznata tako da i nisu uzbuđeni. I Zagrepčane je jutros iznenadio snijeg, a neki su zbog gužvi kasnili na posao, ali većih problema u prometu nije bilo, a nije bilo, čini se, ni nervoze. Ovako niske temperature i hladno vrijeme tipično je za ovo doba godine. Sljedećih dan, dva snijeg će i dalje padati ponegdje u unutrašnjosti, a s obzirom na vrlo niske temperature, sigurno će se i zadržati.

'I idućih dana očekujemo vrlo hladno vrijeme, osobito u unutrašnjosti gdje se temperatura neće penjati iznad nule, a krajem tjedna mogla bi se spustiti i do -10 stupnjeva', istaknuo je Darijo Brzoja, meteorolog. I dok najmlađi u pojedinim dijelovima Hrvatske uživaju u snježnim radostima, Podgorce muči bura koja je propuhala cijeli kraj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene