Poštanski sandučić, ilustracija
Poštanski sandučić, ilustracija Foto: Getty Images

Stariji muškarac prijavio je policiji u Puli da ga je prevarila nepoznata žena i ukrala mu nekoliko desetaka tisuća kuna.


Muškarac s područja Istre u četvrtak je prevaren za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Pulska je policija izvijestila kako ga je posjetila žena koja se predstavila kao djelatnica banke i rekla mu da pripremi novac koji drži kod kuće kako bi ga ona kasnije mogla preuzeti.

Budući da je muškarac imao hitnu obvezu, rekao je novac ostaviti u otključanom poštanskom sandučiću. Kad se vratio kući, novca u sandučiću više nije bilo. Shvatio je da je prevaren i pozvao je policiju.

Policajci, ilustracija Policajac u fušu odavao službene podatke i preprodavao plinske boce zabranjene u Hrvatskoj

Policija apelira na građane, pogotovo one starije dobi, da budu oprezni prilikom komunikacije s nepoznatim osobama. ''Starije osobe češće su žrtve prijevara jer prevaranti iskorištavaju njihovo povjerenje i dovode ih u zabludu'', ističu iz policije,

Prevaranti se najčešće predstavljaju kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, banke, policije, medicinski stručnjaci ili stručnjaci za alternativnu medicinu, trgovci, inkasatori, dostavljači. Uglavnom rade u paru, a karakterizira ih drskost u ponašanju, snalažljivost, pričljivost, brzina i upornost u nagovaranju.

Policija upozorava da se nepoznatim osobama ne predaje novac niti im se daju osobni podaci.