Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Guverner HNB-a Željko Rohatinski svjedočit će o poslovanju Hypo banke u Hrvatskoj pred istražnim povjerenstvom parlamenta austrijske savezne zemlje Koruške, objavio je austrijski dnevnik 'Der Standard'.


Poziv za svjedočenje u okviru velike istrage Hypo grupe pred povjerenstvom u Klagenfurtu dobit će ukupno 70 svjedoka, među kojima bivši austrijski ministar financija Karl-Heinz Grasser, predstavnici Austrijske središnje banke, Agencije za nadzor financijskog poslovanja u Liechtensteinu, bivši i sadašnji članovi uprave Hypo-grupe, koruški državni odvjetnici i niz političara, odlučile su četiri stranke zastupljene u koruškom parlamentu na svom internom sastanku u srijedu.

Vezani članci Liječnik gleda kroz mikroskop, ilustracija U Austriji su se pojavili simptomi misteriozne bolesti o kojoj je već izvještavao i Pentagon: Vlasti istražuju slučaj Poplave u Njemačkoj Nove poplave pogodile Njemačku i Austriju i dalje raste broj poginulih: "Ceste i mostovi moraju biti brzo popravljeni''

>> Standard: Istraga o Hypu širi se na Zagorca

>> Der Spiegl: Sanader 'pogurao' prodaju Hypo banke?

Svjedočenja počinju 25. ožujka, prenosi list, a 14. i 15. travnja će svjedočiti predsjednik HNB-a Rohatinski i čelni čovjek Agencije za nadzor financijskog poslovanja Liechtensteina Michael Lauber. (Hina)