Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekaju se reakcije

BEOGRAD POTVRDIO Uhićeni muškarac je osumnjičen za špijunažu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema pisanju srbijanskih medija, u Beogradu je uhićen hrvatski obavještajac.

Kako je za Tanjug potvrdila glasnogovornica srbijanskog Višeg javnog tužiteljstva, u suradnji tužiteljstva i Bezbednosno informativne agencije, u Beogradu je danas uhićena jedna osoba.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Napetost zbog rezolucije Genocid u Srebrenici ponovno izaziva tenzije, Vučić poručio: "Suprotstavit ćemo se koliko možemo" James O'Brien i Aleksandar Vučić Vučić se protivi SAD nudi partnerstvo Srbiji: Nadaju se suočavanju s istinom o Srebrenici

'U suradnji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i BIA, dana 02.09 2016 godine, lišena slobode je jedna osoba zbog postojanja sumnje da je izvršila kazneno djelo špijunaže. Radi se o osobi koja ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, koja je do 1990. godine živjela i radila u Republici Hrvatskoj, nakon čega joj je mjesto prebivališta bilo u Republici Srbiji', stoji u priopćenju Višeg javnog tužiteljstva, prenosi Kurir.

'Tužilaštvo će u skladu sa svojim Ustavnim i zakonskim ovlastima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije, a sve u cilju potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obilježja ovog kaznenog djela u okviru svojih zakonskih ovlasti. Nakon sprovedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost će o tome biti pravovremeno obavještena', nastavlja se u priopćenju.

Nova TV iz diplomatskih izvora doznaje da uhićena osoba nije zaposlenik hrvatskih službi, da nije operativac, već eventualno, suradnik.

Iako je najavljeno obraćanje srbijanskih vlasti medijima, ono se još nije održalo.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene