Obavještajni incident u Beogradu (Foto: THINKSTOCK/DNEVNIK.hr)
Obavještajni incident u Beogradu (Foto: THINKSTOCK/DNEVNIK.hr)

Prema pisanju srbijanskih medija, u Beogradu je uhićen hrvatski obavještajac.


Kako je za Tanjug potvrdila glasnogovornica srbijanskog Višeg javnog tužiteljstva, u suradnji tužiteljstva i Bezbednosno informativne agencije, u Beogradu je danas uhićena jedna osoba.

'U suradnji Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i BIA, dana 02.09 2016 godine, lišena slobode je jedna osoba zbog postojanja sumnje da je izvršila kazneno djelo špijunaže. Radi se o osobi koja ima državljanstvo Republike Srbije i Hrvatske, koja je do 1990. godine živjela i radila u Republici Hrvatskoj, nakon čega joj je mjesto prebivališta bilo u Republici Srbiji', stoji u priopćenju Višeg javnog tužiteljstva, prenosi Kurir.

'Tužilaštvo će u skladu sa svojim Ustavnim i zakonskim ovlastima nastaviti postupanje u pravcu utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije, a sve u cilju potpunog utvrđenja svih radnji koje čine obilježja ovog kaznenog djela u okviru svojih zakonskih ovlasti. Nakon sprovedene istrage i utvrđenog činjeničnog stanja javnost će o tome biti pravovremeno obavještena', nastavlja se u priopćenju.

Nova TV iz diplomatskih izvora doznaje da uhićena osoba nije zaposlenik hrvatskih službi, da nije operativac, već eventualno, suradnik.

Iako je najavljeno obraćanje srbijanskih vlasti medijima, ono se još nije održalo.