Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjećanje na žrtve

Srpske žene odale počast žrtvama Borovog naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi put vukovarskim se žrtvama u Borovu poklonilo dvadesetak žena iz Srbije. Članice srbijanske Udruge „Žene u crnom" posramile su se svojih vlasti i političara, koji i 18 godina nakon vukovarskog genocida negiraju zločine koji su počinjeni u ime Velike Srbije. Sudjelovale su i u Koloni sjećanja za žrtve Borova.

Godine 1991. na tom su mjestu plutala tijela ubijenih, no istina još nije doplovila do Beograda. 'Mi smo i prije 18 godina kada su tenkovi dolazili u Vukovar bili jako posramljeni, užasnuti i posramljeni, a pogotovo što su to i građani podržavali', rekla nam je Staša Zajnović, koordinatorica Žena u crnom. Srpske su žene danas odale počast poginulim braniteljima. Neće mirovati, kažu, dok se na ovom mjestu iskreno ne pokaju i srpski političari.

Pročitajte i ovo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata - 3 Rane nisu zacijelile Tužne priče iz kolone sjećanja: "Muž mi je poginuo kad i sin. Emocije su jako teške" Slika nije dostupna Zatražen i pritvor Zatražena istraga protiv komandanta u Borovu zbog smrti 38 civila

>> 'Europa je šutjela dok je Vukovar razaran'

'Da vidimo ovdje i političare iz Srbije, učenike iz Srbije koji će doći ovdje da slušaju i vide što se dogodilo 91.', napomenula je Nataša Kandić, direktorica Fonda za humanitarno pravo. Te je godine u Borovu ugašen je 51 život, a za nestalim sinovima u Vukovaru traga više od 360 roditelja.

Neretljani zaplovili Dunavom u počast braniteljima

Dunavom je otplovio vijenac , ali zaplovile su i neretvanske lađe. 'Došli smo se pokloniti hrvatskoj tvrđavi na istoku, kako mi na jugu zovemo Vukovar', istaknuo je Boris Šuman, predsjednik udruge lađara. Šest lađa zaplovilo je jutros Dunavom jače i srčanije no ikad. U Vukovar su morali doći, kažu, unatoč složenom prijevozu lađa. Neretva i Dunav postali su tako povezani još jednim običajem. Na Vukovarcima je da posjet uzvrate na utrci lađara.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene