Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znatnija promjena vremena

Pripremite se, stiže zima: Početak tjedna donosi snijeg, negdje će ga pasti i do metar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od ponedjeljak stiže znatnija promjena vremena koja sa sobom donosi kišu, snijeg, vjetrovito vrijeme i niže temperature.

Još samo nedjelja će biti topla za ovo doba godine, a onda nam početkom tjedna stiže znatnija promjena vremena, zapravo - kiše će biti već i danas krajem dana u zapadnijim predjelima i na Jadranu, ali osobito u ponedjeljak, kada bi osim kiše uz osjetni pad temperature moglo biti i snijega - uglavnom u gorju, ali nije isključena mogućnost da pokoja pahulja nošena vjetrom zaleprša i u nizinama.

Pročitajte i ovo Ilustracija upaljen meteoalarm Stiže pogoršanje vremena, u nekim dijelovima Hrvatske padat će i - snijeg! Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Osim već spomenutih oborina i hladnoće u novom tjednu će biti i vjetrovito.

DHMZ najavljuje pretežno oblačan ponedjeljak uz kišu i snijeg, vjetrovito i osjetno svježije vrijeme.

Oborine će mjestimice biti obilne, a na Jadranu su mogući pljuskovi i s grmljavinom.

U gorju se očekuje stvaranje snježnog pokrivača, malo snijega može pasti i u središnjoj Hrvatskoj, a prema kraju dana nošen vjetrom mjestimice i na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Dalmaciji jugo i oštro, a na sjevernom Jadranu bura s olujnim i orkanskim udarima.

Temperatura zraka kretat će se od 2 do 7, na Jadranu između 11 i 16 stupnjeva Celzijevih.

U Gorskom kotaru i do metar snijega

Istramet piše kako prvi snijeg stiže na Ćićariju i Učku, kao i da se u Gorskom kotaru može očekivati i pola metra snježnog pokrivača.

Već u utorak u Gorskom kotaru i Lici moglo bi biti i do metar snijega. Na Učki i Ćićariji, kažu, valja očekivati najmanje 10 do 15 centimetara snježnog pokrivača.

Podsjećamo da je od 15. studenog obavezna zimska oprema na zimskim dionicama svih javnih cesta u Hrvatskoj. Zato, ako već niste, što prije pripremite svoj automobil za vremenske neprilike koje su pred nama.

Također, s prelaskom na zimsko računanje vremena na snagu je stupila obaveza vozača da imaju upaljena svjetla pri svakom sudjelovanju u prometu.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene