Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve dok ne dobije odgovor od predsjednika Vrhovnog suda Branka Hrvatina, predsjednik Sabora Boris Šprem - ne želi polemizirati sa sucem Ivanom Turudićem.


Šprem se, podsjećamo, pisanim putem požalio na njegovo ponašanje i način na koji je ukorio Luku Bebića na suđenju Ivi Sanaderu. Dok Turudiću ne pada na pamet ispričati se, Šprem drži da se svojim zahtjevom nije upleo u sudsku vlast. Smatra da je Turudić zbog vrijeđanja Sabora prekršio etički kodeks sudaca.

Vezani članci Ivan Turudić (Foto: Dnevnik.hr) Uskok demantira Turudića o smanjenju broja optužnica za korupciju i organizirani kiminal: "Podigli smo 70 optužnica više nego lani" Slika nije dostupna Šprem: Turudić je opomenom Bebiću uvrijedio Sabor

>> Turudić: Neću se ispričati Saboru!

'Očekujem da predsjednik Vrhovnog suda razmotri moje pismo i da se na njega očituje, jer kad bih ja sada komentirao bilo koju izjavu, konkretno suca Turudića, onda bi sutra da se pojavi sličan slučaj trebao komentirati i njega. Točno znam što radim, znam da sam se obratio onome kome trebam i od njega očekujem odgovor', rekao je Šprem.