Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povodom Svjetskog dana zdravlja, 4. travnja, zagrebački Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje organizirat će besplatne zdravstvene preglede za građane na Cvjetnom trgu i na Jarunu, uz Malo jezero, gdje će biti upriličene i sportske aktivnosti, priopćeno je danas iz tog Ureda.


Djelatnici Poliklinike za bolesti dišnog sustava građanima će besplatno određivati plućni kapacitet - spirometriju, mjeriti ugljični monoksid u izdahnutom zraku, mjeriti krvni tlak i saturaciju kisika u krvi.

Vezani članci Stiže nam hladni val - 2 Prava zima je pred vratima pa budite oprezni! Dolaze nam velike hladnoće: "Preporuča se ne boraviti predugo na otvorenom“ Cijepljenje u Ujedinjenom Kraljevstvu Zabrinjavajuće upozorenje britanskog ministra zdravstva: "Nažalost, novi soj koronavirusa je izvan kontrole"

Uz to, Udruga za prevenciju prekomjerne težine građanima će besplatno određivati indeks tjelesne mase.

Na Cvjetnom trgu zdravstvene ekipe bit će u srijedu, 4. travnja, od 10 do 13 sati, a na Jarunu, uz Malo jezero, od 15 do 18 sati.
Na Jarunu će, na polivalentom igralištu, biti organizirane sportske aktivnosti za školsku djecu i građane - košarka, mali nogomet, potezanje užeta i nordijsko hodanje, a u slučaju lošeg vremena javnozdravstvena akcija na Jarunu bit će otkazana.

Iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje
naglašavaju da obilježavanjem Svjetskog dana zdravlja žele podsjetiti javnost na važnost neprestanog ulaganja u vlastito zdravlje, što je ujedno i najbolja skrb za sigurnu budućnost.